Avrasya dışarıya açılım yapacak

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Avrasya Üniversitesi olarak uluslararası açılımda bulunacaklarını açıkladı. Avrasya Üniversitesini...

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Avrasya Üniversitesi olarak uluslararası açılımda bulunacaklarını açıkladı. Avrasya Üniversitesini yurt dışında temsil edilir hâle getireceklerini kaydeden İnan “Burada verdiğimiz derecenin ve kazanılan başarının uluslararası ölçekte kabul edilebilir olması gereklidir.” dedi.

İnan şöyle devam etti: “Birimlere yönelik akreditasyonumuz ve YÖK Kalite Kurulunun denetimini önemsiyoruz. Çünkü burada verdiğimiz derecenin ve kazanılan başarının uluslararası ölçekte kabul edilebilir olması gereklidir. Müfredatta yaptığımız değişiklikler buna yöneliktir. Uluslararası açılım yapmak istiyoruz. Yurt dışında kendimizi temsil ettirmeye çalışıyoruz. Akademisyen ve öğrenci değişim programlarından yararlanmaya çalışıyoruz.”

Trabzon’a sağlık ve turizm alanlarında ciddi ilgi olduğunu kaydeden İnan “Biz de bu alanlarda ne yapabileceğimizi düşünüyoruz. Tıp fakültesi konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. Trabzon’un sağlık alanına katkı sunmak istiyoruz. Düşündüğümüz diş hekimliği fakültemizle de prestij kazanmak istiyoruz. Kültür ve kongre merkezimiz de 2019 planlarımızda önemli bir nokta tutuyor. Bu merkezle akademik toplantıları artıracağız. Kentin kültürüne katkıda bulunacağız.”

Berkant PARLAK

02 Oca 2019 - 11:39 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Receo - bu akademik kadro ile harvard üniversitesini bile sollayabilir, uluslarası en başarılı üniversite ünvanını alabilirsiniz...başarılar dilerim...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 11:39