Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme Teknikleri

Hızlı okuma; okunanlar anlaşılır olduğu zaman önem kazanır. Okuyucular hızlı okuma yaptıkları zaman metinden hiçbir şey anlamayacaklarını düşünmektedir. Durum hiçte öyle değildir. Anlayarak hızlı okuma geliştirilebilen bir beceridir.

Hızlı ve Anlayarak Okuma Yöntemleri

Artık bir bilgiye ulaşmak yenilikçi teknolojiler sayesinde çok daha kolay. Bilgilerin hızlı ve kolay bir şekilde yayılmasını sağlayan sosyal mecralar, insanlarda yoğun bir okuma gereksinimini açığa çıkarmıştır. Gerek okulda gerekse iş hayatında bireyler pek çok belgeyi okuyup özümsemek durumunda kalmaktadır. Bu gereklilik de kişilerin zaman engeline takılmasına neden olmaktadır. Daha kısa sürede daha çok belge okumak herkes için büyük bir avantajdır. Hızlı okuma alışkanlığı kazanan kişiler, doğru teknikleri öğrendikleri takdirde hızlı okumanın yanı sıra hızlı anlamaya da başlayacaklardır. Okulu, işi ve rutin koşuşturmaları sebebiyle insanlar verimli bir okuma gerçekleştiremediklerinden yakınmaktadır. Anlayarak hızlı okuma alışkanlığı günümüzde bir ayrıcalık değil, gereklilik halini almıştır. Özellikle sınavlara hazırlanan ve zamanla yarışan öğrenciler için hızlı okuma teknikleri kaçırılmayacak bir fırsattır! Sınav sorularını daha hızlı okuyup aynı hızda cevap verebilmek her öğrencinin en büyük hayalidir. Başta eğitim hayatı olmak üzere sonrasında da iş hayatında başarıyı getirecek hızlı okuma yöntemleri ülkemizde de profesyonel eğitmenler tarafından öğretilmektedir.

Her zaman okumaya ayırdığınız vakitten daha az bir sürede daha fazla metin okumak ister misiniz? Kısa sürede çok daha iyi anlayabileceği bir okuma yapmak herkesin sahip olmak istediği bir beceridir. İnsanların normal okuma hızları göz önünde bulundurulduğunda çok daha fazla okuma yapabilecekleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hızlı okumak, anlaşılır olmayan bir okuma yapmak demek değildir. Hatta tam aksine göz kelimeleri hızla seçtiği zaman beyinle olan iletişimi de hızlı olacaktır. Ve metinden kopmadan, başka şeyler düşünmeye fırsat olmadan metinde anlatılmak istenen özümsenmiş olacaktır. Şimdiye kadar eğitim sistemimizde hızlı okuma becerisi kazandırmaktan çok okunan metnin anlaşılması üzerinde durulmuştur. Dolayısıyla sınavlarda öğrencilerin en çok mağdur olduğu konulardan birisi de okuduğunu anlamadıkları durumlarda tekrar başa dönmeleridir. Bu da sınav esnasında ciddi zaman kaybına sebep olmaktadır. Bu sorunun önüne geçebilmek için anlayarak hızlı okuma yöntemleri üzerinde yoğunlaşmak gerekir. .Hızlı okuma kursları kişilere bu beceriyi kazandırarak, daha anlaşılır okumalar yapmalarına yardımcı olmaktadır.

Superhizliokuma.com profesyonel kadrosuyla, okuma hızını beyninin algılama hızına yetiştirmek isteyenlere kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Kişilerin okuma seviyeleri göz önünde bulundurularak herkese uygun olacak hızlı okuma egzersizleri yapılmakta ve okuyuculara normal okuma hızından çok daha iyisini yapabilecekleri özgüven kazandırılmaktadır. Kişilerin okurken yaptıkları hatalar tespit edilip bu hataların doğru okuma yöntemleri ile yer değiştirmesi hedeflenir. Hızlı okuma kursları özellikle öğrenciler ve işi gereği çok fazla belge okumak durumunda olan yöneticiler tarafından büyük ilgi görmektedir.

05 Mar 2019 - 14:17 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.