153 akademisyeni daha kadrosuna kattı

Avrasya Üniversitesi daha önce duyurduğu ve 400’den fazla başvuru aldığı akademisyenlerde değerlendirmesini tamamladı. Avrasya, 153 akademisyeni daha...

Avrasya Üniversitesi daha önce duyurduğu ve 400’den fazla başvuru aldığı akademisyenlerde değerlendirmesini tamamladı. Avrasya, 153 akademisyeni daha kadrosuna kattı. Avrasya Üniversitesi mütevelli heyet başkanı Ömer Yıldız, “Büyümek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Kadro kalite ve fiziki mekan anlamında bir sıkıntımız yok. Tek sıkıntımız eksik 5 fakültemizdir. Onu da Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz. Avrasya 5 eksik fakültesini daha kazanırsa bambaşka bir yapıya bürünür.” dedi.

Avrasya Üniversitesi daha önce duyurduğu akademisyen alımını gerçekleştirdi. Üniversite 153 akademisyeni kadrosuna katıyor. Avrasya Üniversitesi yeni dönemde açtığı yeni bölümlerle birlikte akademik kadrosuna güç katıyor.

Daha önce yapılan duyuru çerçevesinde üniversiteye 400’den fazla başvuru yapıldı. Gerek yurt içinden ve gerekse yurt dışından yapılan başvuruları değerlendiren üniversite yönetimi 153 yeni akademisyeni daha kadrosuna katıyor. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya’nın ölçülü ve dengeli bir biçimde giderek büyüdüğünü, bölgeye katkısının giderek arttığını söyledi. İçinde bulunulan ekonomik durumlara karşın üniversiteden eleman çıkarılmadığını şimdiden istihdama yeni katkı sağlandığını kaydetti. Yıldız, “Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Kuruluşundan bu güne vatan, millet ve bayrak konusunda hassas davranan Avrasya Üniversitesi aynı ciddiyetini bundan sonra da sürdürecektir. Bu millete sevdalı kadrolar yetiştirmek ana şiarımızdır ve bu böyle devam edecektir.” dedi.

Avrasya Üniversitesi’nin büyümesinin önünde bazı engellerin olduğunu ve bu çerçevede destek beklediğini kaydeden Yıldız, “Altyapımız hazır 5 fakülte eksiğimiz var. Bunları aldığımız takdirde bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına daha büyük katkı sağlayacağız. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk, İletişim ve Eğitim fakültelerini açabilirsek sosyo-kültürel açıdan önemli bir noktaya ulaşmış olacağız. Gerek istihdama gerekse bölgenin sosyal hayatına daha büyük katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK BEKLİYOR

Eksik fakülteler konusunda destek beklediklerini vurgulayan Yıldız, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu üniversitenin kuruluşuna onay veren Cumhurbaşkanımızdır… Karadeniz Bölgesi’nin tek vakıf üniversitesi olarak etrafında hiçbir şaibe bırakmadan önemli bir noktaya gelen Avrasya eksik fakülteler konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek beklemektedir.” ifadelerini kullandı.

23 Ağu 2019 - 11:36 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.