Edep ya hu…

Buna edepsizlik denir. İçinde cahiliyye de olan edepsizlik. Cahilliğin körüklediği fanatizm den beslenen edepsizlik... CHP Tekirdağ Milletvekili Özcan...

Buna edepsizlik denir. İçinde cahiliyye de olan edepsizlik. Cahilliğin körüklediği fanatizm den beslenen edepsizlik... CHP Tekirdağ Milletvekili Özcan Aygün, Araştırmacı- Yazar ve düşünce adamı hemşerimiz Kadir Mısıroğlu’nu hasta yatağında ziyaret ettiği gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş’ı kınayarak istifaya çağırıyor. Edep yoksunu vekil bunu yaparken Mısırlıoğlu’nun Trabzonlu oluşu üzerinden cehaletini dışa vurup Trabzonluların Kurtuluş Savaşında Pontusluların elinden kurtulduğunu söyleyebiliyor. Rum ve Ermeni çetelerine karşı verilen Kurtuluş mücadelesini Rumlara karşı verilmiş zannediyor. Edep ya hu...

Bakın Aygün neler diyor. “Hepimizin vergileriyle orada oturan Diyanet İşleri Başkanı gidiyor Atatürk’e laf atan Fesli Kadir Mısıroğlu’na... Bakın Mısıroğlu nereli derseniz, Trabzonlu... Ve Kurtuluş Savaşında Trabzon kimlerin elindeydi? Evet, Rum Pontus’un elinde olan Trabzonlu bir fesliyi ziyaret ediyor.”

Adam önce edep yoksunu... Sonra cahil... Sonra Atatürk istismarcısı... Sonra yobaz!.. Yalnız din yobazı olmaz... Yobazın her türlüsü olur... Kafasını başörtüsüne ve fese takan yobazlar da var!.. Kıyafete takılan yobazlar!..

1- Kadir Mısıroğlu büyük bir araştırmacı ve düşünce adamıdır. Bir neslin yetişmesine katkı sağlayan bir edip, bir tarihçi, bir araştırmacıdır. Fikirlerinin hepsine katılır veya katılmazsınız. Karşı da çıkabilirsiniz. Ama edep ve adap çerçevesinde. ‘Allah’ demenin yasaklandığı... 163. Madenin dindarlar üzerine giyotin gibi indiği dönemlerde hapislerde yatan bir yazardır Kadir Mısıroğlu... Mısıroğlu, Trabzon’umuz için bir gurur ve iftihar vesilesidir.

2- Kadir Mısıroğlu, Atatürk’ü eleştiren bir araştırmacı olabilir. Bu O’nun düşüncesidir. Atatürk’ü eleştiren ilk yazar ve düşünür olmadığı gibi son yazar ve düşünür de değildir.

3- Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Kadir Mısıroğlu’nu fetva almak, Diyanet Yayınlarından kitabını basmak veya ortak fikir üretmek için ziyaret etmedi. İnsani bir tavırla hasta bir düşünce adamını ziyaret etti. Milyonlarca insanın yetişmesinde emeği olan bir tefekkür adamına ‘geçmiş olsun’ demeye gitti. İnsani bir görev yapılırken muhatabın insan olmasına bakılır. Görüşüne ve fikrine bakılmaz. Dolayısıyla insanlar ve hele düşünce adamları Atatürk yanlısı veya karşıtı diye ayırtedilmez. CHP milletvekilinin tepkisi siyasi yobazlıktır. Diyanet İşleri Başkanı’nın itibarsızlaştırma operasyonunun bir parçasıdır. Başkan Prof.Dr. Ali Erbaş yarın bir komünist düşünürü ziyaret edip geçmiş olsun dese... Sahi CHP’li vekil buna nasıl bakacaktır?..

4- Gelelim cehaletine... Cehaleti nedeniyle Trabzonlulara ırksal öfkesine!.. Bre cahil... Trabzon kurtuluş Savaşında Rumlara karşı değil, Ruslara ve Ermenilere karşı savaştı. Karadeniz Yaylaları şehit mezarlarıyla doludur. Rum Pontus İmparatorluğu’nun çöküş tarihi 1461 yılında Fatih sultan Mehmet’le olmuştur. Yani Trabzon bir fetih kenti, Trabzonlular da fatihan çocuklarıdır.

5- Kadir Mısıroğlu fesi milli ve dini bir giysi olarak kullanmaktadır. Bu tamamen tendi tercihidir. Kimseye fes giyme mecburiyeti dayatmadığı gibi fes giymeyenleri de eleştirmemektedir. Ama fes giydiği için bir düşünce adamını aşağılamak yobazlıktır.

Sonuç... Herkes kendine yakışanı yapar ve savunur. Ama Trabzonlulara Pontus suçlaması yapmak cahilliktir. Edepsizliktir.

Bu cahili Trabzonlulardan özür dilemeye, edepli olmaya çağırıyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

mehmet özdemir - özür dilemek yetmez, bu vekil hakkında yasal süreç derhal başlatılmalıdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 11:05


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler