Dört golle yola devam

Akhisar'da sezonun en iyi deplasman oyunuyla galip gelen Karadeniz Fırtınası, üst sıralara tırmanmak için Yeni Malatyaspor maçını da kayıpsız geçmek i...

Akhisar'da sezonun en iyi deplasman oyunuyla galip gelen Karadeniz Fırtınası, üst sıralara tırmanmak için Yeni Malatyaspor maçını da kayıpsız geçmek istiyordu. Erol Bulut geldikten sonra başarılı bir performans sergileyen Yeni Malatyaspor, zor kaybeden bir ekip hüviyeti kazanmıştı. Takım savunmasını iyi uygulayan Erol Bulut'un takımını, Trabzon'da kolay olmayan bir maç bekliyordu.

Akhisar onbirini bozmayan Rıza Çalımbay, Okay'ı savunmada Onazi'yi ortada Yusuf ve Sosa ikilisini de Burak'a yakın oynatarak doğru bir tertiple sahaya çıktı. Lakin, icraat olarak bir hafta önceki takımdan eser göremedik. İlk yarıyı öne geçip saçma bir golle berabere bitirmek çok normaldi. Çünkü, o yarıda Yeni Malatyaspor futbolun gereklerini daha doğru yerine getirdi. İkinci yarı Dame N'doye oyuna girdikten sonra maçın şekli değişti. Yusuf Yazıcı, iki dakikada iki gol atınca Bordo Mavililer rahatladı. Rahatlayan Trabzonspor, oyunun hakimiyetini tamamen eline geçirdi. Çok disiplinli olan rakibi dağıldı. O dağınık halleriyle az kalsın beraberliği yakalıyorlardı. Pozisyonları gole çeviremeyince moral çöküntüsü arttı ve Onazi ile fark üçe yükseldi. Mutlak kazanması gereken Trabzonspor, maçtan üç puanla ayrıldı.

Dünkü maçta, Yeni Malatyaspor Erol Bulut döneminde ilk kez dört gol yiyerek maç kaybetti. Zor gol yiyen ve özellikle deplasmanda nadir kaybeden Erol Bulut'un takımı dünkü maçta çok da kötü oynamadı. Dame N'doye hamlesi, Yusuf'un pozisyon alma ve son vuruş kalitesi, Onur'un net kurtarışları Trabzonspor'un üç puan almasının ana faktörleriydi. Bordo Mavililer, bu galibiyet neticesinde Kayserispor'un da Konya'da kaybetmesi ile kırk sekiz puanlı Fenerbahçe'nin ardından kırk iki puanla beşinci sıraya yükseldi. Galatasaray maçında Onazi'nin olmaması ne kadar dezavantajsa, maça rahat ve moralli çıkacak olan Trabzonspor'un son yıllarda rakibine olan üstünlüğü ise avantajı olacaktır. Galatasaray karşısında İstanbul'da alınacak olası bir galibiyet, camia için çok daha farklı konulardan söz etmemize neden olabilir. Bekleyip göreceğiz!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler