Diriliş

Ersun Yanal ile kan uyuşmazlığı yaşayan Trabzon şehri, Rıza Çalımbay ile normalleşmeye çalışıyor. Kapalı olan idmanların açılması, Rıza Hoca'nın şehir...

Ersun Yanal ile kan uyuşmazlığı yaşayan Trabzon şehri, Rıza Çalımbay ile normalleşmeye çalışıyor. Kapalı olan idmanların açılması, Rıza Hoca'nın şehirdeki futbol insanlarıyla diyalog kurması, rakip güçsüz olsa da kupa maçındaki olumlu futbol camianın yeni teknik heyete sempatiyle bakmasına vesile oldu. Zaten, ne yaparsanız yapın kim olursanız olun Trabzon'da o şehrin insanları hiçe sayarak arzuladığınız herhangi bir eylemi ya da düşünceyi gerçekleştiremezsiniz. Tüm bunların ışığında Bordo Mavililer, diriliş maçı için dün akşam ligin namağlup ekibi Galatasaray'ı konuk etti.

Dokuz maçta dokuz puan toplayan ve bu sezon camiasına hayal kırıklığı yaşatan Karadeniz Fırtınası, Ersun Yanal ile ligin de en çok gol yiyen ekibiydi. Rıza Çalımbay ligdeki ilk sınavında başarılı olamadı, hocanın ikinci maçı lig liderine karşıydı. Burak ve Rodallega gibi gol ayaklarının eksikliği, hocanın ve Trabzonspor'un en büyük dezavantajıydı. Ayrıca Kucka'da yoktu. Rıza Çalımbay, Galatasaray maçını kazanarak camiayı psikolojik olarak ayağa kaldırmak istiyordu. Lidere ilk yenilgisini yaşatmak ve puanı oniki yapmak, bordo mavi renklere gönül vermiş herkesin en büyük dileğiydi. Rıza Hoca, çok iyi analiz ettiği lider Galatasaray'ı güzel bir futbolla mağlup etmeyi bildi. Onazi, Yusuf Yazıcı, Pereira, Okay ve N'doye ile maça ağırlığını koyan Karadeniz Fırtınası, teknik direktör farkıyla camiasını güldürdü. Dün akşam sahada Trabzonspor karakterine uygun bir futbol vardı. Savaşan, mücadele eden, yardımlaşan, gol atan, rakibine pozisyon vermeyen, oyunu kontrolünde tutan ve taraftarını mutlu eden Bordo Mavililer, diriliş maçını kazanarak ligde pes etmeyeceğini herkese gösterdi.

Nihayetinde, tribünleri dolduran binler ile maçı televizyondan seyreden milyonlar harika bir Trabzonspor seyretti. Galatasaray ise Trabzon'da mahkum oynadı, puan alamadan evine döndü. Bu galibiyetle, Cumhuriyet Bayramı'nın yanında ikinci bir bayram yaşayan Trabzonspor camiası, dün akşamki maçtan sonra tekrardan takımına sahip çıkacaktır. Çünkü, kalitesini dünkü maçta dostuna düşmanına gösterdi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler