Cumhurbaşkanımıza Avrasya mektubu…

Sayın Cumhurbaşkanımız… Bugün size kentin en önemli marka değerlerinden birinin beklentisini aktaracağız. Avrasya Üniversitesi’nin mesafe alınamaya...

Sayın Cumhurbaşkanımız…

Bugün size kentin en önemli marka değerlerinden birinin beklentisini aktaracağız. Avrasya Üniversitesi’nin mesafe alınamayan bir sorununu… 2010 yılında sizin imzanızla kurulan Avrasya Vakıf Üniversitesi, bugün 15 bin civarında öğrencisiyle Trabzon’un ve bölgenin marka değerlerinden biri… Kente ve bölgeye bir üniversitenin sağlayabileceği her türlü kültürel katkının yanı sıra sosyal ve ekonomik katkısı bölge için vazgeçilmez bir keyfiyet arz etmektedir. Daha yeni verdiği akademisyen ilanına 400 civarında başvuru almış, yapılan değerlendirmeler sonucu 150 akademisyen daha işbaşı yapacaktır.

Değerli Cumhurbaşkanımız...

Size Trabzon’da bir üniversitenin içinde bulunduğu dramatik tabloyu aksettirmek zorundayız. Altyapısını tamamlayan, kentin ve ülkenin marka değerlerinden biri haline gelen Avrasya hazır ve boş binalarına, üç bin öğrenci kapasiteli Yomra kampüsüne öğrenci alamıyor. Okul, amfi salonlar, sosyal alanlar ve akademik kadro var. Lakin eksik 5 fakültesini açamıyor. Niyesi yok Sayın Cumhurbaşkanımız… Alamıyor!.. Bugüne kadar üniversitesinde bırakın FETÖ’cü bir akademisyeni FETÖ’cü bir tek soruşturmaya dahi muhatap olmayan Avrasya Üniversitesi, 2010 yılından bu yana kendi dinamikleriyle var oldu ve yaşadı. “Trabzon kenti nasıl marka üretiyor ve ürettiği markayı nasıl yaşatıyor” Bunun timsalidir Avrasya… Yani bina sorunu yok. Akademisyen sorunu yok. Öğrenci sorunu yok. Ama Avrasya Üniversitesi beklediği 5 fakülteyi bir türlü alamıyor. Hukuk, Eğitim, İletişim, Diş Hekimliği fakülteleri kendini tamamlayamayan Avrasya Üniversitesi’ni geleceğe taşıyacaktır.

Bir kente, hele hele Trabzon gibi bir kente fabrika kurabilmenin, insanı istihdam edebilmenin zorluklarını hepimiz biliyoruz. 15 bin civarında öğrencisi, 300 çalışanı, 300 akademik kadrosuyla Avrasya Üniversitesi bu bölgenin yeni lokomotifi olmaya aday… Devletten ne kredi istiyor, ne bina, ne de arazi… Sadece öğretim üyesi ve binası hazır eksik fakültelerini istiyor. Öğrenci sorunu da yok… Trabzon markası öğrenciyi getiriyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız…

Trabzon için çok önemli artı değer üreten vakıf üniversitemiz Avrasya için sizden müdahale bekliyoruz. Buna bölgenin, Trabzon’un olduğu kadar o fakültede öğrenim görecek olan çocukların da ihtiyacı var. Gerek görürseniz yolunuz üzerindeki Avrasya’nın bir kampüsünü ziyaret edip inceleyebilirsiniz. Trabzon, bağrından nasıl bir üniversite çıkarttı yerinde gözlemleyebilirsiniz.

Trabzon ve bölge adına saygılarımızla…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Recep - yahu ali bey bu avrasya üniversitesi yakında ktu yü sollarsa ben şahsen hiç şaşırmayacağım...tebrikler....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ağustos 11:06


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler