Çok büyütüyoruz!

Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki, biz Avrupa takımlarını gözümüzde çok büyütüyoruz. Tabi ki Basel’e saygı duyalım ama Trabzon’un bu gruptaki tüm takıml...

Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki, biz Avrupa takımlarını gözümüzde çok büyütüyoruz. Tabi ki Basel’e saygı duyalım ama Trabzon’un bu gruptaki tüm takımlardan daha iyi olduğunu dün akşam bir kez daha gördük. Bunun için sahaya rakibi çok gözümüzde büyütmeden çıkalım. Trabzon, Basel’den çok daha üstün bir takım.

Maça çıkarken Ünal hoca yine rotasyon yaptığını gördük. Tamam, zorlu bir maçtan çıktık ama Avrupa maçı önemsiz mi? Hele de grupta ilk maçı kaybettikten sonra daha önemli bir hale gelen maçta bu rotasyon bence doğru değil. Rotasyon tabi ki yapılmalı ama yerini iyi ayarlamak gerekli. Hele daha 6.hafta da çok yorulmuş gibi sık sık rotasyon yapmak mantıklı değil. Basel maçını kaybetsen, Avrupa’da gruptan çıkma yolunda büyük bir darbe alacağız. O zaman bu maçta rotasyon yapıp, bu riski almak niye? Avrupa’ya niye çıktık biz.

Trabzonspor, Basel karşısında duran toptan golü yerken, bir duran toptan A.Parmak ile eşitliği sağladı. İkinci yarıda Nwakaeme ve Sosa'nın girişi ile daha etkili olmaya başlayan Trabzonspor, pozisyonları ve sonunda öne geçiren golü de buldu. Ancak yine bir basit hata ve beraberliği yakaladı Basel. Avrupa maçlarında böyle basit gollerin çevirmek kolay olmuyor.

Trabzonspor’da Sturridge belki de istediği için 11’de oynadı. Ancak hazır olmadığı bir gerçek. Tabi ki klası belli ama hem fizik olarak hazır değil hem de sahada takım arkadaşları ile uyumu yok. Belki takım arkadaşları onu yıldız olarak biliyor ama Sturridge onları tanımıyor ve henüz bir frekans yakalayamadılar. Ama oynamayı isterse Sturridge hazır olduğunda bu takımın en büyük gücü olacaktır.

Trabzonspor, Basel karşısında genel olarak beğendim ama sonuçta beraberlik ile Avrupa arenasında bir puanla yetindik. Bordo-mavililer, Avrupa arenasında iddialı olması için bundan sonra kazanmaya dönük stratejiler oluşturmalı. Yoksa yıllar sonra çıkılan Avrupa arenasında iyi başlayan serüven erken bitebilir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler