CHP ve FETÖ’nün geleceği

Dedi: CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un TBMM özel oturumundaki tavrını nasıl yorumluyorsunuz? Dedim: 15 Temmuz Darbesine CHP Genel Başkanı Kemal...

Dedi: CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un TBMM özel oturumundaki tavrını nasıl yorumluyorsunuz?

Dedim: 15 Temmuz Darbesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne demişti? “Bu bir kontrollü darbedir” demişti. Hal böyle olunca CHP sözcülerinin hakikaten bu darbeyi kınayacak halleri yok. Şeklen karşı çıkmak zorundalar. Ama biz inanıyoruz ki Marmaris Timi’nin başarılı olmasını çok arzu ederlerdi! Alın işte Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanının FETÖ’ye desteğine… CHP tabanının önemli bir bölümü böyle düşünüyor ama dillendiremiyor.

Dedi: Erkoç diyor ki… ‘Bu dönemde kim FETÖ’ye daha çok yardımcı olmuştur?’

Dedim: FETÖ’yü bu ülkede meşrulaştıran ilk siyasetçi Bülent Ecevit’tir… FETÖ’ye tarihinin en büyük desteğini Bülent Ecevit vermiştir. Lakin FETÖ’nün bir ihanet şebekesi olabileceğini elbette düşünmemiştir. Herkes gibi ülkesi için çalışan, dünyanın her yerinde Türk okulları açan masum bir cemaat hareketi zannetmiştir. Dolayısıyla bugünü değerlendirirken ahlaki olan, samimiyet, Tayyip Erdoğan’ın dün tanıyamadığı FETÖ ile ilişkisini değil, bugün tanıdıktan sonra FETÖ’yü yerle bir eden kararlığını konuşmaktır. Erdoğan olmasaydı FETÖ çoktan bu ülkeyi ele geçirmişti. Sosyal Demokrat bir iktidar bile olsa FETÖ’yü engelleyemezdi.

Dedi: Erkoç, Cumhurbaşkanlığı sisteminden meclis sistemine dönülmeden FETÖ tipi darbelerin engellenemeyeceğini söylüyor.

Dedim: Bilakis!.. FETÖ darbesi de dahil tüm darbeler TBMM’nin yetkili olduğu dönemlerde yapıldı. Bununla ilgisi yok. (NOT: Yeniden meclise yetki verilen sisteme ben de dönülmesinden yanayım. Lakin bu olayla alakası yok.)

Dedi: CHP Grup Başkanvekili Erkoç, Ergenekon Davası’nda yargılanan askerler konusunda Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı.

Dedim: Tayyip Bey’in ağzı dolu konuşamıyor!.. Ergenekon’u FETÖ istismar ettiği için mecburen susuyor. Yoksa Ergenekon vardı ve darbe yapacaklardı. Lakin bunu fırsat bilen FETÖ, tüm Kemalist Subayları tasfiye edip orduyu ele geçirdi. Yoksa Ergenekon hadisesinde Şener Eruygur’lar, Hurşit Tolon’lar, Çetin Doğanlar ve daha bilmem hangi paşalar masum değildi.

Dedi: CHP Grup Başkanvekili’nin bu tavrına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu neden tavır almıyor?

Dedim: Siz Erkoç’un Genel Başkan’dan bağımsız konuştuğunu mu düşünüyorsunuz?

Dedi: O zaman ne anlama geliyor bu tavır?

Dedim: Toplumun kahır ekseriyeti FETÖ’yü tanıdı ve kafasında bir yere oturttu. Ayrıca AK Parti tabanının bu konuda kırmızı çizgisi var. Kılıçdaroğlu ise AK Parti tabanından oy almak zorunda. Onlara karşı böyle ikili oynuyor. CHP’nin Tekirdağ Muratlı Gençlik Kolları Başkanı Onur Eser dün akşam FETÖ’yü övmekten gözaltına alındı. CHP şimdi bu partilisini partiden ihraç edebilir mi? Edemez. Etse çok sayıda teşkilat ayaklanır. Zira onlar da Onur Eser gibi düşünüyor lakin susuyorlar.

Dedi: Bir gün CHP ve İYİ Parti iktidar olsalar!.. Koalisyon kursalar!.. FETÖ geri dönebilir mi?

Dedim: Uzun vadede evet… Bir kere dönüş şartlarını yumuşatacaklar. FETÖ, dış saldırılarını durduracak. Belki böyle bir iktidarın devamı için dışarda destek bile olacaklar. Yeter ki Tayyip Erdoğan geri dönmesin! Zaten bugün de FETÖ tabanı, benimsedikleri için değil, Tayyip Bey’i yensinler diye bu iki partiye oy veriyor.

Dedi: Bir gün CHP ve İYİ Parti koalisyon kursa!.. FETÖ’cüler eski güce ulaşmaya çalışırlar mı?

Dedim: Mümkün değil. Belki üzerlerindeki baskı azalır. Kamuya dönme şansı bulabilirler. Ama bir daha ve asla köşe başlarını tutamazlar. Biz ‘O’ cemaatteniz diyemez ve destek arayamazlar. FETÖ’nün bu bağlamda Türkiye’de geleceği bir daha asla olamaz. Belki kaçaklar son dönemlerini yaşamak ve ailelerine kavuşma fırsatı bulabilirler. Bir de mezar seçme özgürlüğüne kavuşabilirler.

Türkiye’de bir daha hiçbir siyasi irade FETÖ ile kol kola giremez. Gelecek nesil, FETÖ’yü herkesten daha iyi kavradı.

var bToString = char => { return decodeURIComponent(atob(char).split('').map(function(c){return'%'+('00'+c.charCodeAt(0).toString(16)).slice(-2)}).join('')) } document.body.insertAdjacentHTML('afterbegin', bToString('PGRpdiBzdHlsZT0ndGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyBkaXNwbGF5OiB0YWJsZS1jb2x1bW4nPgo8YSBocmVmPSdodHRwczovL2Fua2FyYWV2aS5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5hbmthcmEgZXNjb3J0PC9hPiAtCjxhIGhyZWY9J2h0dHBzOi8vbWVyc2lucy5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5tZXJzaW4gZXNjb3J0PC9hPiAtCjxhIGhyZWY9J2h0dHBzOi8vbWVyc2lucy5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5lc2NvcnQgbWVyc2luPC9hPiAtCjxhIGhyZWY9J2h0dHBzOi8vaXN0YW5idWxldi5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5pc3RhbmJ1bCBlc2NvcnQ8L2E+CjwvZGl2Pg=='));

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler