BU  NASIL  DOSTLUK ,NASIL MÜTTEFİKLİK !

Son zamanlarda Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlikler ilişkilere bir hayli zarar vermiştir. ABD ye karşı duyulan güvensizlik adeta zirve yapmış...

Son zamanlarda Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlikler ilişkilere bir hayli zarar vermiştir. ABD ye karşı duyulan güvensizlik adeta zirve yapmıştır. Bugün Türk halkının %90 ı artık ABD’ye güveni kalmamıştır. Bunun başlıca nedeni yönetimin çok başlı olmasından kaynaklanıyor.İşine gelmediği zaman bazen kongre bazen temsilciler meclisi ve bazen de Pentagon engel koyabiliyor.

1950 Yılında Türkiye Demokrat Parti döneminde ABD’nin ağına takılmıştır.Soğuk savaş dönemlerinde Rusya’nın Kars ve Erzurum’u talep etmesi sonucu Türkiye müttefik arayışına girmiştir.”Dereye düşen yılana sarılır”misali 18 şubat 1952 tarihinde resmen Nato’ya üye olmuştur.Nato’ya üye olması da Türkiye’ye bir diyet ödettirmiştir.25.Haziran 1950 de Çin,Sovyetler Birliği destekli Kuzey Kore ile Güney Kore arasında çıkan savaşa 21 ülke katılmıştır.ABD dışında ençok 5000 e yakın askerle en fazla desteği veren Türk Tugayı olmuştur.1953 yılına kadar süren bu savaşta iki milyona yakın insan ölmüştür. Türkiye 741 askerini şehit vermiştir. Yüzlerce gazisi olmuştur.

Yedi deniz aşırı ülkede gereksiz bir yere bu kadar şehit vermemize rağmen gösterdiğimiz bu sadakat ve dostluğa karşı bize reva görülen tam ihanet örneği olmuştur. Demokrat Parti hükümetlerinin meclise danışmadan aldığı bu kararla yapılan destek maalesef karşılık bulmamştır. Kıbrıs’ta karşılık bulmadı .Rum mezalimini önlemek için 1974 de yapılan “Kıbrıs Barış Harekatı “sonunda ABD Ülkemize ambargo uygulamış, Rumlara destek vermiştir. Ege ve Akdeniz de yapılan müşterek bir tatbikatta “Muavenet” gemisinde görevli beş yüksek rütbeli subayımız açılan ateş sonucu şehit olmuştur .Sebebi hala izah edilememiştir. Kuzey Irak’ta yapılan terör operasyonlarında Türk askerinin başına çuval geçirilerek ABD askerlerince tutuklama yoluna gidilmiştir.Bu oldukça Türk halkı için onur kırıcı bir davranış olmuştur.Patriyot füzesi satın almak istiyoruz vermiyorlar.Başka kaynaklardan almağa kalkıyoruz,aba altından sopa gösteriyorlar.Ortağı olduğumuz F35 uçaklarından parasını verip almak istiyoruz mırın gırın yapıyorlar.Münbiç’te mutabakata varmamıza rağmen oyaladılar.İdlip’te aynı oyunlar oynanıyor.Şimdi de”Müşterek Harekat Merkezi” çalışmaları ile oyalıyorlar.

Suriye ve Kuzey Irak’ta teröristlere karşı düzenlediğimiz operasyonlarda PKK,YPG ve PYD gibi azılı terör guruplarına her türlü silah ve mühimmat desteği sağlayarak Türkiye’ye karşı açıkça bir tavır sergilemekten geri kalmamıştır. Kendi askeri yerine taşeron olarak kullandığı terör örgütlerini istediği tarafa yönlendirmede beis görmemiştir.

Böylesine uygulanan şartlar altında tek taraflı yaşatılan dostluk görülmemiştir. Fakat hiç olsun yetkililerce verilen demeçlerde “dostumuz ,müttefikimiz, stratejist ortağımız” ifadeleri kullanılmasın. Çünkü bunlardan dost olmayacağı görülmüştür. Bunlar dost görünerek düşmanlık yapan sinsi düşmanlardır. Şimdiye kadar bunlara karşı en iyi mücadeleyi vermeğe çalışan mevcut hükümetler olmuştur.Bunu da itiraf etmek gerekir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler