Bu futbol ve anlayış ile!

Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın, “En iyi kadromuz ile kupa rövanşına çıkacağız…” söyleminin ardından yaşanan kupa hüsranı belli ki tecrübeli teknik a...

Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın, “En iyi kadromuz ile kupa rövanşına çıkacağız…” söyleminin ardından yaşanan kupa hüsranı belli ki tecrübeli teknik adama gelgitler yaşattı.

Öyle ki kupa maçında sahaya çıkan ‘En iyi kadro!’ da birçok değişiklik yaparak Konyaspor karşısına çıktı…

Kupada peş peşe oynanan iki maçta rakibin kapalı oyun düzenini çözmekte ve aşmakta sıkıntı çeken Çalımbay’ın, ligdeki mücadelede de aynı sendromu yaşaması bordo-mavili takım adına büyük talihsizlikti.

Hele hele Ali Turan’ın kırmızı kart görmesinin ardından oyunun hakimiyetini ele almak yerine şuursuzca pozisyon girişimlerinde bulunulması ise “En iyi kadro!” kavramlarının havada kaldığının göstergesi oldu.

Evet… Trabzonspor sezon başından itibaren inişli çıkışlı süreçler yaşasa da bir türlü oyun ritmini ve kazanma iştahını yakalayamadı. 10 kişi kalmış rakibi karşısında özellikle hücum organizasyonlarını ara paslar ve uzun paslar ile şekillendirmeye çalışan Trabzonspor’un şampiyonluk yarışını uzun soluklu getirmesi zor olsa gerek.

Haftalardır performansı dip yapan Yusuf’un üretkensizliği, zorunlu olarak açıkta oynayan N’Doye’un yetersizliği, orta alanda gerçek bir liderin eksikliği Trabzonspor’un en büyük handikabı olarak dikkat çekiyor.

Tüm bu eksikliklere Teknik Direktör Çalımbay’ın anlamsız hamleleri de eklenince hem futbol hem de skor işkenceye dönüşüyor.

Çünkü 10 kişi kalan Konyaspor karşısında ilk yapılacak hamlenin Rodallega olması beklense de Çalımbay’ın son tercihi Kolombiyalı oldu.

Hele hele her sohbetinde, “Ben olsaydım ilk maçta oynatmazdım ve 15 günde tam olarak hazır hale getirirdim” dediği Sosa’yı hala hazır hale getirilemediyse vay halimize!..

Sözün özü; kim ne derse desin Konyaspor karşısındaki görüntü Trabzonspor’un işinin çok zor olduğunun mesajını net bir şekilde verdi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rahman Turan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Cevdet - iyi takima cok iyi hoca gerek.. örnek: bayern münchen , adamlar italyani kovdu yerine gelen haynckes e bakarmisin..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 12:06


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler