Bu CHP’nin işine akıl ermiyor!

Ne zaman seçim zamanı yaklaşsa parti içinden biri verdiği beyanlarla kendi partisini sabote ediyor. Toplumda veya parti içinde tepki gördüğü zaman da...

Ne zaman seçim zamanı yaklaşsa parti içinden biri verdiği beyanlarla kendi partisini sabote ediyor. Toplumda veya parti içinde tepki gördüğü zaman da çeşitli izah ve savunma yoluna gidiyorlar. Artık “ayıkla pirincin taşını.” Yok öyle demek istememiş, böyle söylemek istemişti gibi beyanlarla tavzih ihtiyacı duyuyorlar. Hani “Bir deli kuyuya taş atar da, kırk akıllı çıkaramaz” gibi bir sonuç doğuyor. Parti içinde herkes aklına geldiği gibi, rastgele beyanat veremez. İlle de bir beyanat verilecekse partinin politikası ile uyumlu olmalıdır. Yoksa “Bremen Mızıkacıları” gibi her kafadan bir çatlak ses çıkarsa partisine zarar vermiş olur.

Nitekim, daha önceki seçimlerde partinin bir üst düzey yetkilisini hacca gitme nedeniyle alay ziyaret eden partili bir vatandaşa: “Muhammed’e benden selam söyle” diye adeta alaycı bir tavır sergilemiştir. Bu ifade o anda çekilen bir video ile sosyal medyada halka servis edilmiştir. Faturası partiye kesilmiştir. Yakın bir zamanda yine partinin önemli bir mevkiinde bulunan hariciye kökenli bir başka milletvekili bir televizyon programı açık oturumunda durup dururken ezanın Türkçe okunması fikrini ortaya attı. Dikkat edilirse atışlar hep milletin hassas olduğu konularda yapılıyor. Bir başka milletvekili Kandil’e gidip PKK’lılarla resim çektirip basına verdiriyor. Daha birkaç gün önce parti genel başkanı Almanya’ya gidip HDP’lilerle yan yana poz veriyor. Onlarla ittifak yollarını araştırıyor. Bir başka zaman kendi devletini başka devletlere şikâyet edip jurnalliyor. Diğer partiler gibi ittifak aramak en tabii haklarıdır. Ancak bula bula kırk yıldır bu devleti yıkmaya çalışan, otuz bini aşkın insanımızı acımasızca katleden terör yandaşı bu parti ile ittifak yapmaya kalkarsa, sağduyulu CHP tabanı bunu asla kabul etmez.

Bir taraftan “Atatürk’ün kurduğu” parti diye övüneceksin, diğer taraftan, her karış toprağı şehit kanı ile sulanmış vatanımızı bölmeğe çalışanlarla işbirliğine gideceksin. Bu “nasıl turşu, nasılperhiz” diye sormazlar mı? Ondan sonra da meydanlara çıkıp vatandaştan oy isteyeceksin. Kusura bakmayınız ama o isteğinize HDP’liler bile itibar etmez. Onun içindir ki girdiğiniz altı seçimde halkın desteğini kazanamadınız.

Parti içinde farklı görüş ve yaklaşımların, ideolojik bir düzeyde kimlik kazanması değişik fraksiyonları doğmasına sebep olmuş, bu da parti içinde her kafadan bir ses çıkmasını sağlamıştır. Bu günkü haliyle bu parti “altı Ok” prensiplerinden uzaklaşmış, yönetim farklı gurupların elinde kalmıştır. Sanırım bundan aydın ve inançlı CHP tabanı da memnun değildir. Ama tepede yönetim elden çıkmıştır bir kere.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler