Bu başarı hepimizin

Anadolu Basın Birliği, 2017 yılının en başarılı medya kuruluşlarını ve mensuplarını belirledi. günebakış gazetesi, 2017 yılının Türkiye’de en iyi yere...

Anadolu Basın Birliği, 2017 yılının en başarılı medya kuruluşlarını ve mensuplarını belirledi. günebakış gazetesi, 2017 yılının Türkiye’de en iyi yerel gazetesi seçildi. Bu çerçevede düzenlenen ödül töreni önceki akşam Ankara’da yapıldı. Ödül törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bazı eski bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

günebakış’ın Türkiye birinciliği ödülünü doğal olarak şehrinin ve bölgesinin Bakanı Sayın Süleyman Soylu verdi. Süleyman Bey, günebakış’ın bu başarısının daim olmasını diledi ve gönülden kutladı.

***

günebakış, 2000 yılında kurulan ve bugün itibarıyla 18 yaşında bir bölge gazetesi... Refiklerinden farklılıkları olan bir gazete... İstanbul bölgesinde, Ankara bölgesinde ve Almanya’da uzun süre baskı yapıp dağıtıma çıkarak yereli ulusal yapabilmeyi deneyen bir gazete. (Ne yazık ki başaramadı.) Muhafazakâr, demokrat, özgürlüklerden yana bir yayın çizgisi var. Bir ilkesi daha var: Kent ve bölge sorunları söz konusu olduğunda hiçbir kriter tanımıyor. Yalnızca bölgeden ve Trabzon’dan yana duruyor. Hakikatin hatırını her şeyin üzerinde tutuyor. Bazen bir gazetenin ötesinde gerçek bir sivil toplum kuruluşu gibi davranıyor. Bazen akıllara, bazen vicdanlara sesleniyor. Bilerek ve kasten yalan haber yapmıyor. Yanlış veya eksik yapabilir, haber atlayabilir lakin eksiklerinde ve yanlışlarında asla kasıt barındırmıyor.

günebakış kendisini ‘Bölgenin Vizyonu’ olarak nitelendiriyor. Vizyon sıfatına ‘vicdan’ kavramını da ekleyerek aynı zamanda ‘Bölgenin Vicdanı’ olarak nitelendiriyor. günebakış utanma duygusunu önemsiyor. Hem de çok önemsiyor. Sadece kendi adına değil, bazen başkaları adına da utanıyor. Çünkü biliyor ki aynı mahallede yaşanan utanç tüm mahalleyi etkiliyor.

***

Ödül töreninde koca 18 yıl bir film şeridi gibi geçti gözümüzün önünden...

2000 yılında kurulurken mütevazi bir gazete hedeflemiştik. Doğruları ve inandığını yazan vicdanlı bir gazete... Öyle de oldu. Lakin mütevazi kalmak bizim elimizden çıktı. Büyüdü, gelişti ve Türkiye’de 348 yerel gazete arasında 1. seçilecek bir gazete hâline geldi.

günebakış’ı bu seviyeye elbette tek başına biz getirmedik. Tüm çalışanlar aynı inançla ve içtenlikle emek verdi. Çalışanları günebakış’ı ‘herhangi bir gazete’ olarak görmedi. Gazeteyi içselleştirdiler. Bir aile yapısı gibi sahiplendiler. Başarı biraz da buradan geldi.

günebakış’ı bu seviyeye elbette yalnız çalışanları da getirmedi. Okurları her gün bayiden veya abone yoluyla günebakış’ı alıp okudu. Onların varlığı ve güveni günebakış’a yön verdi. Onlar çizgiyi yönlendirdi. Yanlışı hep söylediler, doğrularını desteklediler. günebakış, çalışanları ve okurlarıyla bütünleşti. Başarının altında yatan gerçek buydu.

***

Ödül gecemize katılarak bizi onurlandıran Sayın Bakan’ımız Süleyman Soylu, Sayın KDK Başkanı Av. Şeref Malkoç, Sayın Trabzon Milletvekili Salih Cora, Sayın Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Sayın Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher ve diğer dostlarımıza... Bizi telefonla arayan, mesaj atıp kutlayan tüm arkadaş ve dostlarımıza... Gazetemizin çalışanlarına... günebakış’ın çok değerli ve özgün okuyucularına en derin kalbi şükranlarımızı sunuyor, sevgilerimizi gönderiyoruz.

Bu başarı hepimizin...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler