Böyle gitmez Sosa!

50. yılda şampiyonluk için yola çıkan ancak hedeften erken saparken, büyük hayal kırıklığı yaratan Ersun Yanal ile yollarını ayırmış, Rıza Çalımbay’ı...

50. yılda şampiyonluk için yola çıkan ancak hedeften erken saparken, büyük hayal kırıklığı yaratan Ersun Yanal ile yollarını ayırmış, Rıza Çalımbay’ı göreve getirmişti…

İlk maçında Malatya’ya mağlup olan, ardından Galatasaray’ı devirip, Kayserispor ile berabere kalan Çalımbay’lı Trabzonspor, eksik de olsa Milli arada belki de en sağlıklı çalışma ortamını buldu…

Öyle ki Rıza Çalımbay’ın en büyük sıkıntılarından biriydi, oyuncuların performansını görememek.

Burak Yılmaz’ın, Kucka’nın sakatlıktan kurtulması da Trabzonspor adına en büyük avantajlardan biriydi…

İşte böyle bir dönemin ardından Trabzonspor kendi sahasında Osmanlıspor’u konuk etti. Teknik Direktör Çalımbay’ın ilk 11 tercihine herkes farklı yorum getirse de Bero dışında kabul gören bir takım vardı sahada.

Oyuna da iştahlı başlayan Trabzonspor, 7’de Musa’nın kafası, 28’de ise Pereira’nın şanssız bir şekilde kendi kalesine attığı gol ile neye uğradığını şaşırdı.

Ancak erken toparlanan ve oyun coşkusunu yakalan Trabzonspor, N’Doye ve Burak ile bulduğu goller ile soyunma odasına umutlu gitti.

İkinci yarıya ise teknik direktör Rıza Çalımbay beklenen değişikliği yaparak başladı. Çalımbay, Bero’nun yerine Sosa’yı oyuna koyarken, Arjantinli oyuncunun gamsız tavırları saç-baş yoldurdu.

Görünen o ki oyunda kaldığı 45 dakika boyunca takıma hiçbir katkısı olmayan Sosa’nın varlığı bundan sonraki süreçte Trabzonspor’a çok sıkıntı çıkartacak.

Bu tercih ile orta sahada deyim yerindeyse dirençsiz kalan Trabzonspor, 57’de Pereira’nın kendi kalesine attığı ikinci gol ile büyük şok yaşadı.

Ancak “gitti” denilen maçta kıvılcımı 70’de Yusuf çaktı. Oyunda çok etkili bir performans ortaya koyamayan genç oyuncu 70’de çaprazdan mükemmel bir gol atıp deyim yerindeyse 3 puanın kilidini açtı.

Skorun 3-2 gelmesinin ardından tekrar ota sahanın direncini arttırmak için hamle yapan Çalımbay, Yusuf-Kucka değişikliğine gitti.

Bu değişiklik ile bir nebze olsun ikinci bölgeyi toparlayan Çalımbay, N’doye-Rodallega değişikliğine rağmen hücumda istediği haraketliliği bir türlü yakalamadı.

İşte böyle kilitlenen bir maçta son sözü Burak Yılmaz söyledi.

İlk yarıda kenarda çok fazla etkili olamayan Burak, uzatmaların son dakikasında kendi yarattığı penaltıyı golle sonuçlandırın Trabzonspor’a adeta hayat verdi…

Sonuç olarak böyle bir süreçte alınan galibiyet hiç kuşku yok ki Trabzonspor’un yeniden ayağa kalkmasına önemli katkı yapacaktır…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rahman Turan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler