Zirve soğuk ve rüzgârlıdır

Rizespor teknik patronu Üzülmez, “Zirvede sağlam duramazsak, kendimize inanıp güvenmezsek sıkıntı yaşarız” dedi

BENİ ÇOK ÜZÜYOR

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, takımın durumundan ligde kalan son 6 maça ve zirvede esen sert rüzgârlara kadar gündemi dair önemli açıklamalarda bulundu. İç saha maçlarında çok basit puan kayıpları yaşadıklarının altını çizerek sözlerine başlayan Üzülmez, şunları söyledi: “Bu kayıplar elbette beni çok üzüyor. Ancak genele baktığımız zaman rakiplerimiz bize karşı çok farklı motivasyonla oynuyorlar. Ligin ikinci yarısında deplasmandaki başarımızı iç saha maçlarında gösteremedik. Bu durumdan oyuncularımda çok üzgün. Beklemediğimiz hesapta olmayan puanlar kaybettik”

ÜÇ TAKIMDAN BİRİYİZ

“Zor bir lig mücadelesi yaşanıyor. Ben kendi takımımla ilgili her zaman öz eleştiride bulundum. Polemik yaratmak istemiyorum ama iki maç kazanan takımın kendini şampiyon olarak ilan etmesi, en iyi futbolu kendisinin oynadığını söylemesi izleri üzüyor. Oysa biz her takıma saygı duyarken kendi içimizde en iyisini nasıl yaparız anlayışı ve düşüncesi içindeyiz. Türkiye liglerinden son 13 maçta bir mağlubiyet alan üç tane takım var ve bunlardan bir tanesi Rizespor’dur”

ZİRVEDE BİTİRECEĞİZ

“Biz başarılı olmamıza rağmen çok mütevazi bir şekilde önümüze bakmaya çalışırken iki maç kazanan takım sanki başkasının değil kendi futbolunun iyi olduğunu söylüyor. Her şeye rağmen Rizespor’un hedefleri bellidir. Bu hedefler doğrultusunda sonuca ulaşacağız ve burada da mantalitemiz kalan 6 maçta en iyisini nasıl yapabiliriz düşüncesi içerisinde. Şu an zirvedeyiz ve sezonu da zirvede bitireceğiz. Köprünün altından çok sular gelip geçmeye devam ediyor”

İÇ SAHADA DA BAŞARI ŞART

“Rizespor olarak dış saha maçlarında ortaya koyduğumuz istikrarlı tabloyu iç saha maçlarında da göstermeliyiz. Bunu yaptığımızda da sıkıntı yok demektir. Ancak puan olarak Süper Lig’e 62-63 puanın yeterli olacağını düşünüyorum. Kalan 6 haftada sürpriz takımlar da çıkabilir. Arkadan gelen takımlar var. Ben şunu söylemek istiyorum; zirveler soğuktur, zirveler rüzgârlıdır. Rizespor olarak şu anda biz zirvedeyiz. Eğer bu soğuk ve rüzgârlı zirvede biz sağlam durmazsak, kendimize inanıp güvenmezsek sıkıntı yaşarız. Zirvede yer alan bir takım olarak alttan gelen takımlarında gelen takımlarda yarışın içindeler. Biz avantajımızı kimseye vermeyeceğiz”

İSTİKRARLI OLMAK ÖNEMLİ

“Biz buraya inanarak hak ederek geldik. Zirvedeyiz ve zirveye göz koyan takımlar var. Ankaragücü ve Ümraniye gibi… Ayrıca arkadan gelen Altınordu ve Gazişehir de bu yarışa ortak olmak istiyorlar. Bu yarış sezon sonuna kadar gidip gelecektir” Oyuncularının performansları ile ilgili konuşan Üzülmez, şöyle devam etti: “Önemli olan istikrarı tüm takıma yaymak. Zaman zaman ön plana çıkıp iyi performans gösteren bir oyuncu daha sonraki maçlarda düşüş yaşayabiliyor. Bir futbolcu için elbette yetenek önemlidir ama istikrarlı bir tablo çizmek daha da önemlidir. Karadenizli olduğumuz için yapı olarak kazanma hırsımız çok fazla”

MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

“Bununla da en ufak puan kaybında demoralize olabiliyoruz. Yapımızdan ve bölgemizden kaynaklanan olgularla karalar, yaslar bağlıyoruz. Sıkıntı yaşıyoruz. Ancak Rizespor zirvede ve bunun üstesinden gelerek mücadelemize devam edeceğiz. Yapımız, karakterimiz, niyetimiz ve isteğimiz iyi ve mücadeleci bir futbolla hedefleyip hak ettiği Süper Lig’e çıkarmak. Zirvede olmamızdan dolayı takımımın üstünde bir baskı da var. Bunu da ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Baskıyı kendi içinde yaşayan oyuncularım da var. Baskıyı ortadan kaldırıp ligi zirvede bitirmek istiyoruz”

Alihan TELATAR

23 Mar 2018 - 13:56 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.