Rüya Gibiydi

Arkadaşımız Alihan TELATAR, Rizespor’un şampiyonluk öyküsünü yazdı...

Yeşil-mavililer, deplasmanda 0-0 biten Gaziantepspor maçından sonra sessizliğe gömülürken, adeta kabuğuna çekildi. Kupadaki Kahramanmaraş maçıyla bir şok daha yaşayan Rizespor, ligin ilk devresini 31 puanla 3. sırada tamamladı

Yaşanan sorunlara rağmen takımına sahip çıkan Başkan Hasan Kemal Yardımcı’nın Antalya kampındaki yoğun mesaisi, Üzülmez, teknik ekip ve oyunculara yaklaşımı mutlu sonda büyük rol oynadı…. Zorlu virajlar, şampiyonlukla sonlandırıldı

KUPA FACİASI

Hesapta olmayan Gaziantep beraberliği ile derin bir üzüntü ve sessizliğin yaşandığı Çaykur Rizespor’da Hasan Kemal Yardımcı duruma el koyar. Yardımcı, Gaziantep’de Yılmaz Zehiroğlu ve İbrahim Üzülmez ile yaptıkları toplantıda durumu değerlendirirler. Yapılan toplantı sonunda ise Petrucci ve Oğulcan’ın kadro dışı bırakılıp Rize’ye gönderilmesine karar verilir. Oğulcan ve Petrucci, Rize’ye dönerken takımda Türkiye Kupası maçı için K.Maraş’a gider. Gaziantepspor beraberliğinin şok etkisini üstünden atamayan Üzülmez ve futbolcular Türkiye Kupası’nda K.Maraş’a da 1-0 mağlup olarak elenirler. Karaman’ın yerine büyük umutlarla göreve getirilen Üzülmez kötü bir başlangıç yaparken eleştirilerinde hedefindeki isimdi. Ligin 10. haftasında Samudio’nun penaltıdan attığı gole gelen 1-0’lık Boluspor galibiyeti suları biraz olsun durdurup lige tutunmayı sağlamıştı.

İLK YARIYI 3. TAMAMLADI

11. haftada ise Rizespor Adanaspor’a 3-2 mağlup olurken ligde 21 puana 4. sırada yer almıştı. Sezonun 12. haftasında evinde İstanbulspor’u Özgür Çek, Samudio ve Süleyman Koç’un golleri ile 3-0 mağlup eden Rizespor, bir sonraki hafta Eskişehirspor ile berabere kaldı. 14. haftada Denizlispor’u Kweuke’nin golleri ile 3-0 mağlup eden 25 puan ile 3.sıraya çıkan Rizespor, 16. haftada deplasmanda Girsunspor’a 3-2 mağlup oldu. Bu maçta İbrahim Üzülmez’in kadroya almadığı için yedek soyunmam diyen Milosevic ile yollar ayrıldı. Ligin ilk devresinde Üzülmez yönetiminde istikrarı sağlayamayan Rizespor, 16. haftada zirve mücadelesi içinde yer alan Ümraniyespor’u Kweuke, Saadane, Mehmet Uslu ve Süleyman Koç’un golleri ile 4-0 mağlup etti. Yeşil-mavililer ilk devrenin son maçında Gazişehir’i Samudio ve Recep’in golleri ile 2-1 mağlup ederken devreyi de 31 puanla 3. sırada tamamladı.

NE OLDUYSA ANTALYA’DA OLDU

Spor kumu oyunun favorisi olarak başladığı 1. Lig’in ilk yarısında beklenen başarıyı gösteremeyen Çaykur Rizespor’da Başkan Kemal Yardımcı devre arasında duruma el koydu. Yardımcı 2 günlüğüne gittiği Antalya kampında 1 hafta kalarak hem takımla birlikte olup moral verdi hem de transferleri bitirdi. Rizespor devre arası transferinin de en hareketli takımlarından biri oldu. Vedat Muric ile birlikte Galip Güzel, Abdullah Durak, Turgut Doğan Şahin, kaleci Kaya Tarakçı ile daha önce Rizespor forması giyen Koray Altınay transfer edildi.

Sezonun ikinci yarısına adeta yeni bir başlangıç yapan Çaykur Rizepor, deplasmanda Manisaspor’u yeni transferi Vedat Muric’in (2) ve Samudio’nun golleri ile 3-0 mağlup etti. 19. haftada Adana Demirspor’u Vedat’ın golü ile 1-0 mağlup eden yeşil-mavililer, 21. haftada Erzurumspor ile karşı karşıya geldi. 1-0 mağlup duruma düşen yeşil-mavililer beraberliği maçın son dakikasında Muric’ın attığı golle alarak rahat bir nefes aldı. Ligin 21. haftasına 38 puanla giren Rizespor, sahasında Altınorduspor’a 3-0 mağlup olarak büyük bir şok daha yaşadı.

BİZ UZAKTAN GELDİK

22. hatada ise rakip şampiyonluk mücadelesi veren Ankaragücü’ydü. Yeşil-mavililer ilk yarıda Rize’de mağlup olduğu rakibinden rövanşı almasını bildi. Maçtan önce Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Rizespor Başkanı Kemal Yardımcı ile sohbetinde “Kemal başkan iki taraf içinde zor bir maç. Puanları paylaşalım” der. Bunun üzerine Yardımcı, “Başkan biz çok uzak yoldan geldik. 3 puanla dönmemiz şart” cevabını verir. Rizespor Ankaragücü’nü Samudio (3) ve Oğulcan’ın golleri ile 4-2 mağlup ederken ligde de 41 puanla 2. sırada yer alır. Bu galibiyet çıkışın başlangıcı oldu.

LİDERLİĞİ BIRAKMADI

23. haftada Balıkesirspor’u Recep Oğulcan ve Sumudio’nun golleri ile 3-0 mağlup eden Rizespor, 44 puanla bir daha hiç inmeyeceği liderlik koltuğunu devralmasına rağmen Elazığspor ile 1-1, Samsunspor ile de 0-0 berabere kalır. Sezonun ilk yarısında berabere kaldığı Gaziantepspor’u Lincoln (3), Oğulcan ve Sumudio’nun golleri ile 5-1 yenen Rizespor, Boluspor maçını da Samudio’nun golü ile 1-0 kazanır. 27. haftada Adanaspor ile 1-1 berbere kalan Atmaca, İstanbulspor’u Vedat (2) ve Süleyman Koç’un golleri ile yener. Eskişehirspor maçını da Vedat (2), Samudio ve Süleyman’ın golleri ile 4-1 kazanan Rizespor, 31. haftada Denizlispor ile golsüz berabere kalır.

MUTLU SON...

32. haftada Giresunspor’u 1-0 mağlup ederek 63 puanla zirvedeki yerini sağlama alan Çaykur Rizespor şampiyonluk turunu İstanbul’da atar. Yeşil-maviler lig de ilk iki mücadelesi veren Ümreniyespor’u Robin Yalçın’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek süper lige çıkmayı garantiledi. Atmaca bir yıl aradan sonra süper lige geri dönmenin sevincini İstanbul’da yaşadı. Rizespor ligin son haftasında Gazişehir’i Sumudio, Umit, Recep ve Furkan’ın attığı gollerle 4-2 mağlup ettiği maçtan sonra şampiyonluk kupasını aldı.

21 May 2018 - 15:48 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.