Rizespor’da endişe yok

İlk 5 haftada sadece 3 puan toplayabilen yeşil-mavililerde Başkan Hasan Kemal Yardımcı, umutlu konuştu

Ligdeki alınan sonuçların ardından endişelerinin olmadığını belirten Yardımcı, "Lig sonunda Çaykur Rizespor'un hedefi ilk onda olmak. Kesinlikle bir endişemiz yok" dedi.

Çaykur Rizespor Süper Lig’de ilk 5 haftada topladığı 3 puanla tarihinin en kötü başlangıcını yaptı. Yeşil-mavililer aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratırken Başkan Hasan Kemal Yardımcı, Çaykur Rizespor'un bulunduğu konumun iyi olmamakla beraber kötü de olmadığını belirtti. Takımda çok kötü bir tablo olmadığını ve yönetim olarak son durumları değerlendirmek için toplantı yaptıklarını ifade eden Yardımcı, "Toplantıda öncelikli konumuz hoca değil, para oldu. Acil bir hoca arayışımız yok. Çok büyük olasılıkla Yeni Malatyaspor karşısına da Mehmet Ali Karaca hocamız ile çıkacağız. Bursaspor karşısında taraftarın takımı motive etmesi, Karaca'ya sahip çıkması bizi mutlu etti" diye konuştu.

Üzülmez'in aldığı sonuçlardan ziyade sezon başında transferlerle ilgili yapılan açıklamaların ayrılıkta etkili olduğunu kaydeden Yardımcı, "Transferde 12 adam aldık. Yarısı geleceğe yatırım içindir. İbrahim hocaya güveniyoruz. Parlatacak, takıma kazandıracak düşüncesi ile aldık. Bunda beklentileri karşılayamadık" dedi. Rize'nin sahip çıkacağı kaliteli bir isim olmadıkça teknik direktör arayışı içerisinde olmayacaklarına değinen Yardımcı, "Karaca'yı değiştirmemizi gerektiren bir isim çıkmadı. Görüştüklerimizin kimisi fırsattan istifade çok para istedi. Kimisi 100 bin dolar maaş istedi. Tesiste 90 kişi çalışıyor. Ayda 280 bin lira veriyoruz. Bir hocaya kulüp ayda 650 bin lira veremez. Verdiysek daha önce hata yapmışız" şeklinde konuştu.

Para konusunda 'Nasıl kaynak yaratabiliriz?' şeklinde çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Yardımcı, şöyle devam etti: "Çaykur Rizespor'un bu yıl bütçe açığı 100 milyon liradır. Eski yönetimden de kalma 12 milyon Avro borcu düzenlemeliyiz. Türkiye liglerinde maddi durumu bizden iyi 5 kulüp bulabilirsiniz. Çaykur Rizespor bugüne kadar karşılıksız bir parayı faiz ödeyerek kullanmamıştır. Kullandığımız kredileri ise gelecek 6-8 aylık alacaklarımızı rehin göstererek kullanmışızdır. Diğer kulüpler 8-10 yıllık geleceklerini ipotek altına alarak kredi kullanarak faiz ödüyor." Ligdeki alınan sonuçların ardından endişelerinin olmadığını belirten Yardımcı, "Geçen sene çıktık. Bu sene aklımızın ucundan geçmiyor. Bursaspor maçındaki mücadele herşeyi ortaya koyuyor. 'Baba adam alacağız.' dedik. 24 saat sonra Musa Çağıran ile Aminu Umar'ı aldık. İyi oyuncular aldık. Lig sonunda Çaykur Rizespor'un hedefi ilk onda olmak. Kesinlikle bir endişemiz yok" dedi.

19 Eyl 2018 - 16:06 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.