Rize’de söz Başkan Kartal’da

Yeşil-mavililerde Başkan Hasan Kartal günebakış’a önemli açıklamalar yaptı

Başkan Hasan Kartal, takımın yetersizliğinden istifalara, şirketin durumundan transfere ve borçlara kadar gündem oluşturacak çarpıcı açıklamalarda bulundu

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, kafasında ki yol haritasını belirlediği belirterek, kendisinin asıl amacının sportif başarı ile birlikte kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumu düzlüğe çıkarmak olduğunu söyledi. Son yapılan yönetim kurulu toplantısının çok güzel geçtiğini belirten Başkan Kartal, “Arkadaşlarla yanlışları ve doğruları konuştuk. Herkes fikrini anlattı. Bu çerçevede inşallah bir sıkıntı olmayacak diye düşünüyorum. Burada en büyük sorun taraftar acısından puan ve bulunduğumuz yer. Benim açımdan ise ekonomik problem bir o kadar düşündürücü. Netice de bu işin başına gelmişsem elimden geleni yapacağım, ikisini bir düzelteceğiz” ifadesini kullandı.

Yönetim kurulundan son yapılan istifalar hakkında konuşan Başkan Kartal, “Bu arkadaşların bir mazereti var tabi ki. Bu arkadaşlarımızla gayet iyi şekilde götürmüştük, bugünde gayet güzel de ayrıldık. İstifa eden arkadaşlar belki benim yönetim tarzımı beğenmemiştirler, belki gerçekten dilekçelerinde yazdıkları nedenlerden dolayı ayrılmıştırlar, bu soruyu onlara sorarsanız daha iyi olur. Genel olarak yönetimde yer alan arkadaşlarla bir problemimiz yok. Kongrenin ileri bir tarihe ertelenmesinin sebebi, yönetim kurulu içinde bazı problemler olunca mecburen erteledik. Ocak ayının 27’sinde inşallah hem A.Ş nin hem de derneğin genel kurulunu yapacağız ve yeni yönetimle devam edeceğiz” dedi.

Kartal, “Genel kurul öncesi A.Ş ortakları ile bir araya geleceğiz. Benim temennin hep bir araya gelerek, tartışmalı bir genel kurul olması. Ne kadar fazla katılım olursa, ne kadar fazla Rizespor’u tartışırsak o kadar iyi olur. Ama genel kuruldan önce de en azından büyük ortaklarından ve eski başkanlık yapanlardan bir kaçını ziyaret etmek istiyorum, onların da fikirleri olabilir. Ben herkesle diyalog içinde olmayı istiyorum, güzel bir yönetimle devam etmek istiyorum” dedi. İlk devrenin bitimine beş hafta kala önlerinde oynanacak olan Sivasspor maçının önemine değinen Başkan Hasan Kartal, “Çok karamsar bir tablo yok, önce Sivasspor maçından güzel bir sonuç almamız lazım” dedi.

Rizespor’un sıkıntısının geçmişten buyana geldiğine dikkat çeken Başkan Kartal, “Özellikle Metin beyin son döneminde bir boşluk var. Niye böyle yaptı anlamadım. Önceki dönemlerde gayet iyi yönetmişti ama son dönemde bir boşluk var. Başkan kulüp yönetiminden çekilmiş ve birileri orayı idare etmiş gibi görünüyor. Hep yanlış yapılmış. Rizespor’un en büyük sıkıntısı geçmişin sıkıntılarından kaynaklanıyor ve biz onları kapatmak için uğraşıyoruz. Geçmiş dönemden gelen ve bugünkü kadroda yer alan futbolcuların toplam alacağı 90 Milyon liraya yakın bir para. Eski borçlar var ve onlardan uğraşıyoruz. En büyük sıkıntı sporcu transferinde” dedi.

19 Kas 2018 - 13:00 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.