Rize’de isyanın adı hikmet karaman!

Yeşil-mavililerde eski teknik patron Karaman’ın Rizespor’daki 3 yıllık harcamaları incelemeye alındı

Hasan Bakır: “Her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisini vurgulayan Hikmet Karaman’ın başlattığı işlemler Rizespor camiasını çok üzdü ve bunun da bir karşılığı olacak” dedi

,Rizespor Basın sözcüsü Hasan Bakır, eski Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın TFF üzerinden başlattığı haciz işleminden transferlere kadar önemli açıklamalar yaptı. Hasan Bakır, "3 yılda 3 milyon 496 bin dolar para alan birisinin kalan 300 bin dolar için yasal işlem başlatmaz diye düşündük. Ancak ikinci kez TFF üzerinden haciz işlemi gelmesi bizi yanılttı" dedi. Karaman’a alacakları konusunda mektup yazdıklarını belirten Bakır, "Biz sizinle bir araya gelelim. Bazı hususlar üzerinde oturup konuşalım dedik. Bize yardımcı olun, bazı çeklerimiz var, bu çekleri öteleyelim diye çağrı yaptık. Her zaman Rize'yi sevdiğini ve her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisini vurgulayan Hikmet Karaman, mektubumuza cevap vereceğine bize haciz işlemi başlattı" diye konuştu.

Bakır, bu haciz işleminin ardından avukat üzerinden bir çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Yaptığımız çalışmada bazı hususlar ortaya çıktı. Muhasebe kayıtlarında yaptığımız incelemelerde sözleşmede yer almayan bazı hususlar tespit edildi. Sözleşmede yer almayanlardan birisi Hikmet Karaman'ın eşi ve çocuklarının bireysel uçak ve tatil giderleri 329 bin lira ortaya çıktı. Diğeri ise, ilgili spor firmasından kulüp adına alınan ürünlerden hariç yaklaşık 86 bin liralık bir sportif malzeme ihtiyaçları yapılmış. Bir diğeri ise Hikmet Karaman'a gerek bilerek veya bilmeyerek 50 bin avro mükerrer çeyrek final primi ödenmiş. Yaklaşık 225 bin dolar fazla bir ödeme yapılmış. Çaykur Rizespor'un haklarını korumak zorundayız."

Karaman’a ikinci bir mektup gönderdiklerini kaydeden Bakır, "Karaman'a gönderdiğimiz mektupta size fazla ödenen ve sözleşmede yer almayan 225 bin dolar para ödenmiş. Bu parayla ilgili oturup konuşalım. Bizim size borcumuz var bunu inkâr etmiyoruz. Borcumuzu mutlaka ödeyeceğiz. Kulübün de size fazla ödemiş olduğu bir para var. Bu rakam üzerinde tekrar bir konuşmamız oldu. Avukatlar üzerinden Hikmet Karaman'la yapılan görüşmede 'Şu an yurt dışındayım, dönünce sizinle bir görüşme yapılacaktır' diye bir cevap aldık. Bizde kulüp olarak bekliyoruz ki Hikmet Karaman yurt dışından döndükten sonra bize cevap verecek. 3 yılda Türkiye şartlarında astronomik bir rakamda ücret almış bir isim. Karaman’ın aldığı bu rakamı 50 milyon insan hayal edemiyor” dedi.

“Çaykur Rizespor asla borcunu inkar etmiyor” şeklinde sözlerini sürdüren Bakır, sözlerini şu şekilde tamamladı: “En yakın zaman ödemek için çaba sarf ediyoruz. Bu yapılan yanlış ödemelerle bir durum tespit ettiğimiz için bütün 3 yılın hesaplarını detaylı incelme gereği ortaya çıktı. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Metin Kalkavan ve yönetimi Hikmet Karaman'a çok büyük bir güvenle Çaykur Rizespor kulübünün anahtarını teslim etmiş. Çaykur Rizespor'un ve bu şehrin ona vermiş olduğu güven ve sağlamış olduğu imkânlar neticesinde bazı şeyler ince takip edilmemiş” Alihan TELATAR

26 May 2018 - 14:19 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.