Gümüşhanespor’da tedirgin bekleyiş

Kırmızı-beyazlı ekip geçen sezon yaşadığı olumsuzluklar nedeni büyük bir sıkıntı içerisinde

Önceki yıllarda TFF 1.Lige yükselmek için 2 kez final oynayan, 1 kez de çeyrek finale kalan Gümüşhanespor geçen sezon yaşadığı olumsuzluklar nedeni büyük bir sıkıntı içerisinde. Sezona yeni yönetim, Ziya Doğan ve çok sayıda transfer yaparak başlayan Gümüşhanespor’da alınan olumsuz sonuçlar neticesinde ligin 10.ncu haftasında hoca değişikliği yaşanmış, devre arasında ise kulüp başkanı Kurban Karagöz istifa etmişti. Ocak ayından beri başkan seçilmeyen kulüpte Mayıs ayında olağanüstü kongre yapılmış ancak aday çıkmayınca mevcut yönetimle devam edilmişti.

Gelinen süreçte 21 Temmuzda olağanüstü kongre kararı alınmış durumda. Çoğunluk sağlanamazsa 28 Temmuzda kongre yapılacak. Aday çıkması ve yeni yönetim seçilmesi durumunda yeni yönetimi bekleyen önemli sorunlar var. Kulübün çeşitli kurumlara ve futbolculara olduğu iddia edilen yaklaşık 8,5 Milyon TL tutarındaki borç, futbolculara olan borçlar nedeni ile TFF tarafından kulübe konulan transfer yasağı. Yeni yönetimin acilen borçları ödeyip transfer yasağını kaldırması gerekiyor. Çünkü mevcut takımda sadece 5 futbolcu var.

Teknik direktörü olmayan takıma önce teknik direktör transferi sonra da en az 25 futbolcu transferi gerekiyor. Bunlar için de ayrıca önemli bir bütçe gerekiyor. Olağanüstü kongre tarihinden sonra liglerin başlamasına 32 gün kalıyor. Bu süre zarfında, başkan ve yönetim seçimi, borçların ödenmesi, teknik direktör ve futbolcu transferleri, sezon öncesi hazırlık kampı gibi birçok şeyin yapılması gerekiyor. Taraftarlar 1995 yılında kurulan kulübün son 25 yılda yaşadığı en kötü dönem olması nedeni ile tedirgin bir bekleyiş içerisinde.

17 Tem 2019 - 13:07 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.