Giresun’da stat ismi tartışması

Giresun Kent Konseyi Başkanı Karaibrahimoğlu, yeni stadın isminin Atatürk Stadı olarak devam etmesi gerektiğini söyledi

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu inşaatı devam eden yeni stadın isminin Atatürk stadı olarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Karaibrahimoğlu açıklamasında, “AK Parti hükümeti TOKİ eliyle illerdeki statları yıkıp yeni isimlerle, yeni statlar yapıyor. Yeni yapılan statlarda eski isimleri kullanılmamakla beraber, dolayısıyla Atatürk olan statlarda tarihe karıştırılıyor. Şehrimizde de Giresun Atatürk stadı olarak 50 yılı aşkındır hizmet veren tesis, önümüzdeki dönem son sezonunu yasayacak” dedi.

DEĞİŞMESİNİ İSTEMİYORUZ

Karaibrahimoğlu, “Aksu’ya yapılan 22 bin kişilik yeni stat, önümüzdeki sezon değil bir sonraki sezon hizmet vermeye başlayacak. Bizler ve Giresun kamuoyu yeni stadın isminin yeniden Atatürk stadı olmasını beklerken, milletvekilimiz Cemal Öztürk’ün açıklamasıyla kafamız karıştı. Sayın Öztürk stadın isminin ‘Çotanak Spor Kompleksi’ olacağını bir toplantıda açıklamış. Görülüyor ki böyle bir planlama ve düşünce mevcut. Bizler stadımızın ismin Giresun Atatürk stadı olarak devam etmesini istiyoruz” dedi.

“Atatürk, herkesin ortak değeri iken adının silinmeye çalışıldığını görüyoruz” diyen Karaibrahimoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ulu önder Atatürk’ün isminin stada verilmesi o tesisin değerini artırır. Hiç kimsenin Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya gücü yetmez. Bunun yöntemini futbolda arayanları tarih hiçbir zaman unutmayacaktır. Statlarda tribünler ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ diye haykırırken, gün gelir bu Atatürk ismi yeniden statlara verilir” ifadelerine yer verdi.

Ali AKTEN

23 Haz 2018 - 15:50 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.