Busenaz kafaya koydu

Başarılı sporcu, “Hedefim Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlara katılarak madalyayla dönmek” dedi.

Rusya'nın Ulan Ude kentinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda, 69 kilo finalinde Çinli rakibi Liu Yang'ı yenerek altın madalya kazanan milli sporcu Busenaz Sürmeneli, Mehmetçik için savaştığını söyledi. Elde edilen başarının arkasında büyük bir ekibin olduğunu belirten Dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli, "Takım kaptanı, antrenörlerimiz, arkamızda onlarca, binlerce insan, ailemiz, dua edenler... Onların yüzünü biraz güldürebildiysem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı. Finalde Mehmetçik için savaştığını vurgulayan 21 yaşındaki boksör, "Final maçında antrenörüm 'Mehmetçik için savaş' diye seslendi ve ben tüm gücümle motive olarak maça devam ettim. Elimden geleni yaptım. Ağladım, duygulandım; gülmek kadar ağlamak da güzel" diye konuştu.

Hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda da madalya kazanmak olduğunu dile getiren Trabzonsporlu boksör Busenaz Sürmeneli, "Takımımla gurur duyuyorum. Dünyanın en iyi takımları bizimle kamp yapmak istiyor. Bundan sonraki süreçte daha iyi çalışmalıyız. Rakiplerimiz bize göre çalışıyor. Öncelikli hedef olimpiyat kotası ama olimpiyat kotası Türk halkını kesmez, madalya lazım. O madalyayı alıp sizin karşınıza çıkmak istiyorum. İnşallah sizleri, cephedeki askerlerimizi gururlandırırım. Olimpiyatlara giden kadın boksörümüz yok. Umarım ilkler bu ekipten çıkacak ve madalyayla dönecek" dedi. Busenaz Sürmeneli’nin antrenörü Cahit Süme ise sporcusu ile gurur duyduğunu söyleyerek, “Busanaz’ın önü açık. Bundan sonra da katılacağı şampiyonlarda başarılı olarak yüzümüzü güldürmeye devam edecektir” dedi.

16 Eki 2019 - 13:44 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.