Karaloğlu: Antalya huzurlu ve güvenli bir şehir

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, 'Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Serik ilçesin...

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, 'Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Serik ilçesine bağlı Belek turizm bölgesinde bir otelde düzenlenen Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na, Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Komutanı Alb. Sezai Özkurt, asayiş ve çocuk şube müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın Türkiye'nin turizm başkenti olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2019 yılında Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısının 23 milyon olduğunu aktaran Vali Karaloğlu, “23 milyon insan tatilini geçirmek üzere Antalya'ya gelmişse bunun altında yatan en önemli sebep Antalya'nın huzurlu ve güvenli bir şehir olmasıdır. Bunu sağlayan da kolluk birimlerimiz, özellikle asayiş birimlerimizdir. O yüzden her birinizi Antalya Valisi olarak kutluyorum tebrik ediyorum" dedi.

ÖNLEYİCİ KOLLUKTA EN İYİ İL ANTALYA

Antalya'nın önleyici kolluk birimlerinde en iyi illerin başında geldiğini vurgulayan Vali Kararloğlu, şöyle konuştu:

“Antalya gibi turizm şehirlerinde önleyici kolluk dediğimiz suçun ortaya çıkmasını engelleyecek tedbirlerin alınması en önemlisidir. Antalya'da önleyici kollukta emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz gerçekten muhteşem işler yapıyor. Antalya'daki kolluk birimlerimizin arasındaki iş birliği, ortak çalışma iradesi önleyici kollukta son derece başarılı olduğumuzu gösteriyor. Türkiye'nin her şehrinin girişinde çıkışında yol kontrol noktaları vardır, ama Antalya kadar yol kontrol noktalarını titizlikle yürüten Türkiye'de başka bir il yoktur. Çünkü bu şehrin güvenliği, huzuru, esenliği çok önemlidir. Sadece güvenli şehir olmanız da yetmez. Algıyı da yönetmeniz gerekir. Dünya size baktığında sizi güvenli bir şehir, huzurlu bir şehir, esenlikli bir şehir olarak görmeli. Diyoruz ya Antalya, Türkiye'nin vitrinidir. Antalya'daki en küçük bir olumsuzluğun, Türkiye'nin genel imajını ve algısını da kötü etkilediğini bildiğimizden dolayı Antalya'da önleyici kolluğa çok dikkat ederiz, titiz davranırız. Ekiplerimiz bu konuda çok özverili çalışır."

Türkiye'nin çok önemli bir coğrafya da bulunduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Ecdadımız bize çok değerli toprakları yurt bırakmış. Elbette ki bu toprakları yurt kılmak, yurt tutmak zor. Ecdadımız bedel ödedi, bugün bizler de bedel ödüyoruz. Yarın çocuklarımız bu toprakları vatan tutmak için bedel ödemeye devam edecek. Bu toprakların her santimi şehit kanlarıyla sulandığı için bu bedeli ödemeye değdiğini düşünüyoruz. Ben bu toplantıda alacağımız kararların şehirlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

24 Şub 2020 - 17:12 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.