Domates üreticisi tedirgin

RUSYA'ya domates ihracat kotasının dolması nedeniyle bu ülkeye ihracatın durması, Türkiye'nin en önde gelen turfanda domates üretim merkezlerinden Ant...

RUSYA'ya domates ihracat kotasının dolması nedeniyle bu ülkeye ihracatın durması, Türkiye'nin en önde gelen turfanda domates üretim merkezlerinden Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık - Ova bölgelerindeki üretici, tüccar ve ihraçatçıyı tedirgin etti.

Rusya'ya domates ihracatının durması ile toptancı hallerde 6-7 lira arasında satılan domatesin kilosunun 2-3 liraya düşmesi, domates yüklü TIR'ların geri dönmesi, üreticiyi tedirgin etti. Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi Toptancı Hali'nde yapılan basın açıklamasına CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, ihracatçı Hüseyin Koçak, Kınık Komisyoncular Derneği Başkanı Namık Kısar, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Halil Arıkan, üreticiler, komisyoncular katıldı.

Rusya'ya ihraç ettiği domatesler geri dönen Hüseyin Koçak, bu paletlerdeki domateslerin Tarım Bakanlığı tarafından karantina altına alınarak Kınık Toptancı Hali'nden Samsun üzerinden Rusya'ya gönderildiğini söyledi. Koçak, "Burda bir TIR civarında domatesimiz var. Rusya'ya gönderdiğimiz domatesler geri gönderildi. Geri gelen domateslerimiz, tekrar ithal ediyormuşuz gibi yeniden analize tabi tutuldu. Bizden ithal vergisi alındı. Bu gördüğünüz domates geçen ayın 24'ünde çıktı. Yaklaşık bir ay süre ile Rusya'nın çeşitli bölgelerinde bekletildi. Rus yetkililer, 'Türkiye'de muhatap bulamıyoruz' diyor. Türkiye'de muhatap alınacak birim Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı" diye konuştu.

21 Şub 2020 - 14:47 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.