Afyonkarahisar'da kazaları önleme toplantısı

KARAYOLU trafiğinin kavşak noktalarından biri olan Afyonkarahisar'da, otobüs kazalarının önlenmesine yönelik valilik öncülüğünde değerlendirme toplant...

KARAYOLU trafiğinin kavşak noktalarından biri olan Afyonkarahisar'da, otobüs kazalarının önlenmesine yönelik valilik öncülüğünde değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Mustafa Tutulmaz, ikaz ve önlemlerle kazaların önlenmesi için kamu ve özel sektörün kurallara riayet etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Afyonkarahisar'da, otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın artırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesine yönelik olarak Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Tutulmaz'ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, emniyet ve jandarma yetkilileri, otobüs firması sahipleri, temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer paydaşlar katıldı.

'OTOBÜS KAZALARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ'

Son dönemde trafik kazalarında artış yaşandığına değinen Vali Tutulmaz, “Trafik kazalarının özellikle de otobüslerin sebep olduğu trafik kazalarının önlenmesi için neler yapabiliriz? Bu konuları hep beraber değerlendirmek üzere bir aradayız. Son zamanlarda özellikle otobüsten kaynaklanan trafik kazalarında artış oldu. İlimiz açısından çok artış olmadı ama ülke genelinde böyle bir sıkıntı oldu. Bunu gidermek üzere bakanlığımız şu anda 81 vilayet ve tüm ilçelerde aynı anda bu yönde bir toplantı yaparak bu konuya dikkat çekmek istiyor. Bunun önemini sektörün kamu ve özel tarafıyla birlikte değerlendirilip bir tedbir ağının başlatılmasını istiyoruz" dedi.

'SADECE TRAFİKTE DEĞİL HER ALANDA KURALLARA UYMALIYIZ'

Vali Mustafa Tutulmaz, şöyle konuştu:

“Kurallara uymak hem günlük hayatta hem trafikte çok çok önemli. Güçlü devlet, etkin devlet, büyük devlet ancak kurallara uymakla mümkün olur. Kuralın olmadığı hiçbir toplum yok, ancak kurala uyup uymamayla ilgili farklılık var. Kurala uyan toplumlar daha zengin, daha müreffeh, insan hakları daha gelişmiş toplumlar. Kurala uymayan toplumlar daha geri kalmış, insan hakları daha geri kalmış, demokrasisi oturmamış toplumlardır. Onun için toplum olarak sadece trafikte değil her alanda kurala uymamız gerekir."

KURALLAR VE TEDBİRLER ANLATILDI

Toplantıda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Özer, yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler, kış şartlarına uygun lastik kullanılması, şoförlerin yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları, mevzuatın öngördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları, yorgun, uykusuz araç kullanımının önlenmesi, firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması, seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları konularında sunum yaptı.

Katılımcıların görüş ve önerilerini paylaştığı toplantıda Vali Mustafa Tutulmaz, şehrin bazı noktalarında elektronik denetleme sisteminin başladığını söyleyerek, sürücüleri bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyardı.

21 Şub 2020 - 14:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.