Bizim sosyalistler

Bizim sosyalistlerin en belirgin özellikleri İslam’la aralarının pek hoş olmadığıdır. Avrupa sosyalistlerinin aksine bizimkilerin en temel kriteri din...

Bizim sosyalistlerin en belirgin özellikleri İslam’la aralarının pek hoş olmadığıdır. Avrupa sosyalistlerinin aksine bizimkilerin en temel kriteri din meselesidir. Avrupa’daki bir sosyalist, demokrasiyi savunmayan veya emperyalistlerle işbirliği yapan bir gruba sosyalist demez. Bizdeki sosyalistler ise ne demokrasi önceliklidirler, ne emperyalizm karşıtıdırlar. Karşıtlıkları yalnızca sözdedir. Yerine göre emperyalistlerden yardım bile dilenebilirler. Onlar için kriter, değerleri değil kendileridir. Örnek verecek olursak; bizim sosyalistler, halkın reyiyle seçilen Recep Tayyip Erdoğan karşısında halkını katleden Esat’ı savunabilirler. “Tayyip Erdoğan gitsin, isterse Abdullah Öcalan gelsin. Üstelik nasıl gelirse gelsin!..” derler. Amerikan askerlerine dönüşen YPG-PYD’yi savunur, Türk askerini sevmezler. Hendek kazan teröristleri destekler de hendeklerde terörist temizliği yapan Mehmetçiği istemezler. Bugün bile Fırat’ın Batı’sına düzenlenecek operasyona karşıdırlar ve ABD’nin yanındadırlar.

***

Buraya kadar bizim sosyalistlerin siyasî duruşlarını yazdık. Bir de sosyal hayatta nasıl olduklarına bakalım. Yaşadıkları kentlerde birlikte yaşadıkları insanlara karşı sorumluluklarını konuşalım. Haziran Hareketi, geçtiğimiz haftalarda bir kent çalıştayı düzenledi. Çalıştay deyince kent meselelerinin ve önerilerinin konuşulacağını düşünerek izlemeye gittik. Kente dair olumsuzluklar konuşuldu. Çoğu gerçek ve önemli olan olumsuz geçmişi dinledik. Ancak geleceğe dair tek kelime bile etmediler.

Önceki gün Haziran Hareketi, çalıştayın sonuç bildirgesini açıkladı. Gazeteciler Cemiyetindeki toplantıya ve rapora ayrıntılarıyla yer verdik. Daha doğru anlamak için biraz daha ayrıntıya girelim. Sonuç raporunu madde madde özetleyelim:

1-Kent bir beton yığını hâline dönüşmüştür.

2-Kentin denizle ilişkisi kesilmiştir.

3-Yeşil Yol’la birlikte doğa katledilecektir.

4-Kentin kamu fonksiyonları boşaltılmış, bellek değerleri silinmiştir.

5-Numune Hastanesi, adliye binasına merkez dışına çıkartılmışa yanlıştır.

6-Avni Aker ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda yıkılması yanlıştır.

7-Akyazı’ya stadyum yapılması yanlıştır.

8-Tarihî kent merkezinin sur içi tıkımlarıyla antik liman üzerinde belediye binası yapılması yanlıştır.

9-Derelerimizin HES’lerle doldurulması yanlıştır.

10-Madenler bahane edilerek ormanlar ve meralar yok ediliyor.

11-Tarım ve hayvancılık bitti.

12-Bütün bu durumlarla mücadele etmeliyiz.

***

Dikkat ettiniz mi? İrili ufaklı 12 maddelik eleştiri yumağı. Hemen tamamı doğru tespitler. İyi ama bu mu çalıştay? Bunlar bugüne kadarki yanlışlar. Yerel yönetimlerin veya merkezî hükûmetlerin yaptığı yanlışlar. Peki öneriler? Ne yapılmalı? Kalan değerleri kurtarmak için fikriniz yok mu? Sosyalistler hep eleştirmek için mi vardır? Hiç öneri yapmaz mısınız?

Bu şehirde yaşıyorsanız halkla iç içe iseniz!.. Halkın beklentileri sizin ilgi alanına girmiyor mu? Fikir jimnastiği olması bakımından soruyoruz:

-Stadyum için Akyazı yanlıştı. Peki, nereye yapılmaydı?

-Numune Hastanesi ve adliye binası nerede olmalıydı?

-Yatırım Adası denen bir proje var. Dolguyla elde edilecek? Olmaz mı?

-Demir yolu beklentisi var. Turizm göletleri var. Ne diyorsunuz?

-Kentin ve bölgenin kalkınması için önerileriniz nelerdir?

***

Haziran Hareketi bir çalıştay daha yapsa da Trabzon’un beklentilerini sıralasa… Belki karşımıza gerçekten farklı öneriler çıkabilir. Bizim sosyalistler eleştirileri saklı kalmak kaydıyla biraz da proje bazlı görüş belirtseler…Belki seçilen başkan yararlanabilir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

yasar - abi trabzonspor hakkında ne zaman yazı yazacaksınız? rize ve başakşehir maçlarını alsak şampiyonluk şansımız olmaz mı? takımın oyun kalitesini nasıl değerlendiriyorsunuz? transfere ihtiyaç var mı? saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Aralık 11:42


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler