BİR PUAN BAŞARIDIR

Süper Lig'de üç haftadır istenilen futbolu ortaya koyamayan Karadeniz Fırtınası, dün akşam ligin dibine demir atan Gençlerbirliği'ni konuk etti. Abdül...

Süper Lig'de üç haftadır istenilen futbolu ortaya koyamayan Karadeniz Fırtınası, dün akşam ligin dibine demir atan Gençlerbirliği'ni konuk etti. Abdülkadir Ömür, Caleb Ekuban ve Yusuf Sarı'dan gelen haberler camiada olumsuz hava estirdi. Daniel Sturridge ve John Obi Mikel'in milli aradan dolayı takıma direkt katkı yapacakları düşüncesi bile, maçtan evvel Trabzonspor camiasının güzel hayaller kurmasının ana nedeniydi. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmadığı için -rakip Gençlerbirliği dahi olsa- üç puan istiyorsan ancak sahada gerekenleri doğru yaparak hedefine ulaşabilirsin. Özellikle Trabzon'daki maçlarda fırtınaya dönen Bordo Mavililer, maç öncesi maçın da favorisiydi.

Ünal Karaman, alışılagelmiş Hüseyin-Hosseini ikilisinin yerine İvanildo-Hosseini ile maça başladı. İlk yarı sağ bek Pereira'nın muhteşem asistini sol bek Novak çok şık bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. İlk yarının son dakikasında golcü Stancu ile Gençlerbirliği skoru eşitledi. Golden önce İvanildo sakatlanıp çıkınca savunma oyuncuları alan paylaşımı yapamadan gol geldi. İkinci yarı penaltı golü ile Trabzonspor tekrar öne geçti. Sonrasında maç gerçekten yeniden başladı. Son yarım saat Gençlerbirliği oynadığı Trabzonspor seyretti. Trabzonspor ile Ünal Karaman da seyrediverdi. Dalga dalga gelen rakip ataklarına Ünal Hoca çare olamadı. Struddige son yirmi dakika oyuna girdi, klasını iki harekette gösterdi. Lakin, sonuca etki edemedi. Çünkü, Struddige'e uygun pozisyon hazırlanamadı. Son yarım saat, arkaya yaslanma ve elli metrede oynama hastalığı nüksedince Gençlerbirliği golü buldu. İki takım maçtan birer puanla ayrıldı. İkinci golde Struddige'e yapılan faulü vermeyen hakem Mete Kalkavan maçtaki tek hatasında sonucu da etkilemiş oldu.

Maçta, Gençlerbirliği takım halinde iyiydi. Trabzonspor'da Pereira, Novak, Obi Mikel ve Hosseini dışındakiler çok etkisizdi. Sosa ve Nwakaeme sahada yokları oynadılar. Keza Sorlöth de! Üzgünümki; Ünal Karaman birlik beraberlik ortamı sağlamak da başarılı, teknik taktik oyuncu tercihleri konusunda ise vasatı aşamıyor. Fıratcan Üzüm'ü oyuna alarak oyunu ve oyuncuyu zor durumda bırakmanın mantıklı cevabını teknik heyetten bekliyoruz. Bi de kronik arkaya yaslanma ve elli metre de top oynamanın! Bu oyunla bir puan başarıdır. Ayrıca, Trabzonspor'un yediği ikinci golün nizami olduğunu teyit eden VAR hakemine de sevgilerimi gönderiyorum(!)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler