Vestel'e en iyi Ar-Ge merkezi ödülü

- Vestel Elektronik Genel Müdürü İsmail Murat Sarpel: - "Müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayan, Ar-Ge ve ürün geliştirme stratejisi ile çalışan 1600 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Her yıl gelirlerimizin yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Biliyoruz ki Ar-Ge yapmayan, yeni ürün yeni teknoloji geliştirmeyen şirketler rekabetle başa çıkamaz"

İSTANBUL (AA) - Vestel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri'nde birinci oldu.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödülleri sahiplerini buldu. Ar-Ge merkezleri arasında personel istihdamı, harcama yoğunluğu, proje kapasitesi, iş birliği ve etkileşim, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede öne çıkan Vestel, 250 ve üzerinde Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge merkezlerinin değerlendirildiği kategoride birinciliğe layık görüldü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı törende Vestel Elektronik Genel Müdürü İsmail Murat Sarpel birincilik ödülünü aldı.

- "Teknolojiyi takip eden değil, yön veren şirketlerdeniz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Elektronik Genel Müdürü İsmail Murat Sarpel, Vestel olarak Türkiye ve dünya pazarlarına yenilikçi ürünler ve servisler sunmak için 8 Ar-Ge merkezinde bilgi ve teknolojiye yatırım yaptıklarını ifade etti.

Kıymetli bir ödül organizasyonundan birincilikle dönmenin gururunu yaşadıklarını belirten Sarpel, şunları kaydetti:

"Uluslararası rekabet ortamında varlığımızı sürdürmenin temelinde inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarımız yer alıyor. Müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayan, Ar-Ge ve ürün geliştirme stratejisi ile çalışan bin 600 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Vestel olarak teknolojiyi takip eden değil, ona yön veren şirketlerdeniz. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Varank'ın da açıkladığı gibi Ar-Ge harcamalarına özel sektör öncülük ediyor. Biz de Vestel olarak her yıl gelirlerimizin yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Biliyoruz ki Ar-Ge yapmayan, yeni ürün yeni teknoloji geliştirmeyen şirketler rekabetle başa çıkamaz."

19 Kas 2019 - 15:43 - Bilim & Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.