Bak kaybettin Yusuf Turgut!

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna kaybettiği seçimi hileli bir yöntemle ve hakkı olmadan alarak oturduğuna inandığımız...

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna kaybettiği seçimi hileli bir yöntemle ve hakkı olmadan alarak oturduğuna inandığımız Yusuf Turgut, mahkemede kaybetti. Kongre sürecindeki tutumunu eleştiren 2016 ve 2017 tarihli yazılarımızı mahkemeye taşıyan Yusuf Turgut, mahkemeden gazetecilik dersi aldı. Yusuf Turgut, kendisine yönelik eleştiri ve yorumlarımızdan manevi zarara uğradığını ileri sürerek yasal faizi ile birlikte bize manevi tazminat davası açmıştı. Ama kendisi mahkum oldu.

Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2018 yılı başında verdiği kararla günebakış’taki yazılarımızın hakaret içermediğini, tamamen gerçekleri yansıttığını, Cemiyet seçimleri sürecinde yaşanan olayların ele alındığını belirtmiş ve Yusuf Turgut’un hakaret iddiasının gerçek olmadığı kararını vermişti. Yusuf Turgut, yerel mahkemenin kararını İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Biz de kararın kesinleşmesini beklediğimizden o tarihte gündeme almamıştık. Yani kamuoyu ile paylaşmamıştık. Samsun İstinaf Mahkemesi hakimleri (4 hakim) oybirliği kararı ile Yusuf Turgut’un itirazını reddetmiş ve yerel mahkemenin “Tüm delilleri topladığını, kanunun olaya uygulanmasında ve gerekçede hata edilmediğini, ihtilafın doğru olarak tanımlandığını ve kararın usul ve yasaya uygun olduğu” hükmüne vardı. Yani Yusuf Turgut bizimle ilgili açtığı tazminat davasını kaybederek bize ödetmek istediği tazminattan daha fazlasını ödemek zorunda kaldı.

Yusuf Turgut, kendisi ile ilgili kullandığımız ‘Zavallı’ tabirinin incitici ve hakaret içeren bir ifade olduğunu iddia etmişti. Halen aynı noktadayız. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti az da olsa var olan kredibilitesini Yusuf Turgut döneminde tamamen kaybetmiştir. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı döneminde bir kez daha görüldü ki Yusuf Turgut’un sevk ve idare iradesi yoktur. Kendisi dışarıdan gelen yönlendirmelerle hareket etmiş ve hiçbir irade koyamamış bir başkandır. Düşünebiliyor musunuz, bir gazeteci darp ediliyor ama Yusuf Turgut, Cemiyetten kınama kararı dahi yayınlayamıyor. Darp edilen gazeteciye el altından çiçek yolluyor. Ve çiçeği kendisine iade ediliyor. Bu yaklaşım tam bir zavallılık göstergesidir. günebakış gazetesi muhabiri, KESK’teki basın toplantısına alınmıyor ama Yusuf Turgut’un ve yönetiminin çıtı çıkmıyor. Belki de hoşlarına bile gidiyor! Yusuf Turgut kimseyi ama kimseyi üzmemek ya da kimseden bir eleştiri almamak üzere Pollyanna tipi bir gazetecilik yapıyor. Yusuf Turgut’un gazeteciliği herkese yağ çeken, herkesi öven ve hiçbir zaman hakkı sahibine teslim etmeyen bir gazetecilik anlayışıdır! Hâlbuki gazeteci, önce aykırı olmak zorundadır. Doğruyu yazabildiği kadar, yanlışa da yanlış diyebilmelidir. Bugün burada gazeteciliğin ne olduğunu anlatacak değiliz. Bu şehirde toplum kimin gazetecilik yaptığını ve kimlerin neler yaptığını iyi biliyor. Ama bir kez daha gördük ki birileri gazetecilik yapmıyor. Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ise yapamıyor.

Yusuf Turgut’un Cemiyet Başkanlığı yapamayacağını çeşitli örnekleriyle kaleme aldığımız için eleştirilerimizi hakaret sayıp olayı mahkemeye taşımıştı ama kaybetti. Gerek Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi gerekse Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Yusuf Turgut’la ilgili yazdıklarımızın hakaret değil, birer doğru eleştiri olduğuna karar verdi. Böylece Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, hukuk önünde de gazeteciliğin ne olduğunu öğrendi. Bak kaybettin Yusuf Turgut!.. Tıpkı cemiyet seçimlerinde kaybedip hile ile seçildiğin gibi!.. Ama mahkemeye hile olmaz Yusuf Turgut!...

***

15 Temmuz FETÖ darbesinden bir gün sonra Cemiyet’in üç eski başkanı neredeyse darbeyi savunan bir darbe kayırıcılığına soyundu. Üç eski cemiyet başkanının yazılarından örnekler alarak kendilerinin darbe kayırıcılığı yaptığını yazmıştık. Yusuf Turgut Cemiyeti hiç ilgilendirmemesine rağmen dışardan gelen baskılarla günebakış için, ‘Üç eski cemiyet başkanımıza haksız ithamda bulunmaktan kınama’ bildirisi çıkarttı. Kendisini ve eski başkanları dokunulmaz zannetti. Ama biz kazandık. Hem Yusuf Turgut davasında hem o eski cemiyet başkanlarından birinin davasında kazanan biz olduk. İkinci davayı da yakında bu sütunlarda okuyacaksınız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhammet - Yusuf turgutun yerinde olsam inanin 50 defa istifa etmistim sizle ugrasacak insanin hayattan bir beklentisi olmamasi gerekir.zira yusuf turgutun beyefendiliginden sizinde supheniz olmadindan eminim.nedenini bilmiyorum ama dunya 3 gun bunu yapmayin 1 adim atsaniz o adam size 10 adim atar ki atmistirda.Allah helak eder yapmayin bunu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 11:19


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler