AZMİN ZAFERİ

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi maçı sonrası dün ligin kaliteli ekibi Alanyaspor'u konuk etti. Üç puanın çok mühim olduğu dünkü maç öncesi, Türkiye Cumh...

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi maçı sonrası dün ligin kaliteli ekibi Alanyaspor'u konuk etti. Üç puanın çok mühim olduğu dünkü maç öncesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle andık. Bu sezon Avrupa Kupaları'na hiç önem vermediğini gözlemlediğimiz Karadeniz Fırtınası, ligdeki zorlu rakibini yenmek için tüm silahlarını kullanacaktı. Nwakaeme, Sorlöth ve Abdülkadir Parmak gibi oyuncular Bordo Mavililer'in en büyük kozlarıydı. Cisse, Efecan ve Ceyhun ise Erol Bulut'un olmazsa olmazlarıydı.

Trabzonspor, maça çok hırslı başladı. Belki maçta kaleye atılan şut yoktu ama her iki takım sahada her şeyini ortaya koyarak mücadele etti. Sahanın en kötüsü hakem Abdülkadir Bitigen, henüz yarım saat tamamlanmadan adaşı Abdülkadir Parmak'ı çok acımasız bir şekilde sahadan ihraç etmeyi tercih etti. Pozisyon elbette fauldü lakin rakibinin ayağı henüz pozisyonda yoktu, Abdülkadir topa vurduğunda! Alanyaspor gibi dinamik bir takım karşısında bir eksik oynamak gerçekten üstün güç ve mücadele ister. İlk yarıda rakibine net pozisyonlar veren Karadeniz Fırtınası, mücadele gücünden hiçbir ödün vermedi ve ilk yarıyı golsüz tamamlamasını bildi. İkinci yarı, sahada yine her iki takımın muhteşem mücadelesi vardı. Trabzonspor eksik olmasına rağmen oyunun içinde hep oldu. Alanyaspor, bir fazla oyuncuyla sahada olmasına rağmen rakibini zorladı fakat oyunda bariz bir üstünlük kuramadı. Majid Hosseini'nin penaltı golü Bordo Mavililer'in bu işin üstesinden geleceğinin işaret fişeği gibiydi. Çünkü, sahada her geçen dakika hırsına hırs katan maçı çok isteyen ve mücadelesini yüzde yüz oranına yakın bir seviyede tutan bir ekip vardı. Şilili Junior Fernandes'in amatörce takımını on kişi bırakması Trabzonspor'un daha da işine geldi. Majid Hosseini'nin ikinci penaltıyı gole çevirememesi (ikinci penaltının kendisine attırılması doğru değildi), maçın son bölümlerinin daha heyecanlı geçmesine vesile oldu. Son bölümde, özellikle Nwakaeme ve Pereira ikilisinin topu(yaklaşık uzatma dakikalarının tamamında) Alanyaspor sahasında tutması üç puanın kazanılmasını daha da kolaylaştırdı.

Özetle, Trabzonspor-Alanyaspor maçı üst seviye mücadele şeklinde geçti. Yaklaşık maçın son bir saati on kişi oynamak kolay değildi. Hele ki rakibiniz formda Alanyaspor ise! Bordo Mavililer muhteşem mücadelesini galibiyetle taçlandırarak dostuna düşmanına "ligde iddialıyım" mesajını verdi. Çaykur Rizespor maçında da dünküne benzer müthiş bir mücadele seyretmiştik. Alanyaspor, taş gibi bir ekip. Zorlu bir deplasmanda olduklarından ve rakibinin maçı çok çok istemesine mağlup oldular. Hakemleri konuşmak istemiyorum. Lakin maçın hakeminin başka bir meslekte "daha başarılı" olabileceğini düşünüyorum. Keza VAR ile ilgili hakem arkadaşında! Üç puanı, tüm olumsuz şartlara rağmen bileğinin hakkıyla alan Karadeniz Fırtınası'nı kutluyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler