Ayağına sıkan AK Parti ve YSK

Dedi: İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili devam eden süreci nasıl yorumluyorsunuz? Dedim: AK Parti ayağına sıkıyor. Sandık ve sandığa güven, AK Parti...

Dedi: İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili devam eden süreci nasıl yorumluyorsunuz?

Dedim: AK Parti ayağına sıkıyor. Sandık ve sandığa güven, AK Parti’nin en temel dinamiğidir. Ne yazık ki AK Parti bu en önemli dinamiğini yıkıyor. Toplumun sandığa olan güvenini de sarsıyor. En garip olanı bunu nasıl göremiyorlar?

Dedi: Yani AK Parti İstanbul sonuçlarına itiraz etmemeli mi? Sonucu kabul edip bırakmalı mıydı?

Dedim: Elbette öyle değil. 1 oyun namusu-hukuku bile aranmalı. Partiler bu kadar hassas olmalı. Zira seçmenin verdiği her oy o partinin namusu gibidir. Parti o oyu korumalı. AK Partinin ilk itirazı böyle okunmalı. İtiraz haklıydı ama sonuçlandı. Aradaki fark 17 binde kaldı. İşte o zaman samimiyetin gereği yenilgi kabul edilmeliydi. Seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verilmeliydi. AK Parti o saatten sonra sandığa tekme vurmaya başladı. Maltepe dedi, Keltepe dedi!... Sandığı silkeledi ve 4 bin oy daha buldu. Ama süreç bitti. Hadi ilk aşamayı (17 bin fark aşaması) kabul etmedi!... İkinci aşamada itirazı bitirmeliydi. Yeniden sayım da olsa, yeniden seçim de olsa Ekrem İmamoğlu kazandı. AK Parti sandıkları döverek seçim kazanamayacağı gibi sandığa güveni de sarstığını nasıl göremiyor?... Zaten dibe vuran adalet algısı yerle bir oluyor.

Dedi: Ama şimdi karşımıza kamu hizmetinden men edilen 2 bin kadar kişinin oy kullandığı, yine iki üç bin kadar usulsüzlük olduğu belgeleri çıktı. Seçim iptal edilemez mi?

Dedim: Varsayalım doğru… Toplamı ne kadar? 5 bin oy… Aradaki fark 13 bin. Yani sonucu etkilemiyor ki… O zaman niye seçim iptal edilsin? Bunlar sandığa yapılan en büyük kötülüktür. Tek güvencesi sandık olan AK Parti bugün gücü eline geçirince bu kadar büyük hatayı nasıl yapar? Kaldı ki o 5 bin kişinin hepsi AK Parti’ye mi oy verecek?

Dedi: AK Parti sandıktan kaçmıyor ki!... Yeniden seçime gidelim, diyor

Dedim: Peki ortadaki mağlubiyet ne olacak? Bu mağlubiyeti demokrasinin neresinde gizleyeceğiz? Birincisi… Yeni bir seçimde Ekrem İmamoğlu büyük bir farkla yeniden kazanırsa AK Parti bu yenilgiyi nasıl göğüsleyecek? Millet ilk seçimdeki iradesine sahip çıkmaz mı zannediliyor? Mesaj niçin doğru okunmuyor? Belediye Meclisinde fark atan AK Parti, başkanlığı nasıl kaybetti. Demek ki Millet Ankara ve İstanbul’da bir ders vermek istedi? Bu irade ile niçin zıtlaşılıyor? İkincisi… Daha vahim bir varsayım… Ekrem İmamoğlu kalktı dedi ki… ‘Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım ve yeni bir seçimde aday değilim!...’ Saadet de adayını çekti farzedelim… AK Parti ne yapacak? Böylesi bir krizi nasıl yönetecek? Dünya ne diyecek? Ekonomi nereye varacak? Ondan sonra çıkıp ‘Bunlar ülkeyi krize sürükledi mi?’ denecek!... Millet gerçekte kimi suçlu görecek?

***

Biz Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın yanıltıldığını ve yanlış yaptırıldığını düşünüyoruz. Ülkede hukuk zorda iken… Tek güvence sandık iken, sandığa bu yapılmamalı. YSK, yeniden seçim kararı vererek hem kendini hem hukuku bitirmemeli. YSK, hukukun onuru adına direnmeli. Ülkenin geleceği adına direnmeli... Karşılaşacakları her türlü baskı ve nefret keyfiyetlerini görmezden gelip vicdanlarına güvenmeli. Bugün bu ülkede referandum yapılsa... ‘İstanbul için yeniden seçim yapılmalı mı?’ diye sorulsa %70 ‘Hayır’ çıkar. YSK, kamu iradesini kanatmamalı. Hakimler, En Büyük Hakim’in… Mutlak Hakim’in adaletine sığınıp vicdanlarına göre karar vermeli.

YSK, Ekrem İmamoğlu’na mazbatasını verip, ‘Yeniden seçim’ başvurusunu reddederek bu krizi bitirmeli… Her bahar bir krizimiz oluyor. Geçen bahar ‘Rahip krizi, dolar krizi…’ Bu bahar ‘İstanbul krizi…’ YSK bu krizi engellemeli… Ayağına sıktığını farketmeyen AK Parti’yi de krizden kurtarmalı.

Not: Bu yazı dün İmamoğlu’na mazbatası verilmeden önce yazılmıştır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

yasar - ben de chp nin yeni seçilen belediye başkanları vasıtasıyla akp ye ders vermeye çalışan halka ders vermesini bekliyorum. suriyeliere yardımı kesmesi, osmanlı figürlerini sökmesi vb............

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Nisan 11:07


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler