Avrasya ve siyaset

Avrasya Üniversitesi, Trabzon’da bilime ve istihdama yatırım yapan marka değerlerimizden biri… Halen dört fakülte 70 bölüm ve program ile hizmet veren...

Avrasya Üniversitesi, Trabzon’da bilime ve istihdama yatırım yapan marka değerlerimizden biri… Halen dört fakülte 70 bölüm ve program ile hizmet veren, 300’ü aşkın öğretim üyesi ve 7 bini aşkın öğrencisi bulunan Avrasya, fiziki mekanlarına hazırladığı bazı eksik fakültelerini istiyor. Yapımı tamamlanan yeni kampüste fiziki mekanları hazır üç yeni fakülte ve onlara bağlı bölümler ile üç bini aşkın yeni öğrenci alımı hedefleniyor. Bununla birlikte en az 200 yeni idari elaman ve 200 yeni akademisyen istihdamı oluşacak...

Avrasya üniversitesi, bu ülkede bilmem kaç kentin kurmak isteyip de kuramadığı ender vakıf üniversitelerinden birisi… Özellikle kentin ilçeleriyle birlikte kalkınmasına destek verebilecek bir konumda… Trabzon Üniversitesi’nden beklenen ve karşılanamayan aksiyon Avrasya ile başarılabilir. Fakülte isteyen ilçeler, önerecekleri cazip bölümleri belirleyerek ilçelerine taşıyabilir. Tek sorun, yer sorunu ve fakültelerin alınmasıdır. Fakülte talep eden ilçe yer sorunuyla birlikte fakültelerin de alınmasında garantör olmalıdır. Avrasya, binasını yapıp eğitime açılabilir.

Avrasya’nın kentin ihtiyaçlarına cevap verebileceğini kaydederken bir gerçeğin altını çizmeliyiz. Bu beklenti veya sonuç ancak siyasetin sorumluluk almasıyla sonuçlanabilir. Bugün öyle görünüyor ki, Avrasya’nın eksik fakültelerinin alınması da, ilçelerin fakülte taleplerinin karşılanması da siyasetin elindedir. Fiziki mekanı tamamlanmış, tüm ihtiyaçları karşılanmış Kaşüstü Kampüsü boş vaziyette öğrencisini beklemektedir. Yepyeni derslikleri, amfileri, salonları, kütüphaneleri ve diğer sosyal alanlarıyla bu kampüste 5000’i aşkın öğrenciye eğitim verilebilecektir. 200’ü aşkın civarında idari personel görev yapacaktır. Bugünün değeriyle 200 milyon liralık yatırım bomboş vaziyette öğrencisini beklemektedir. Sorunun çözümü tamamen siyasetin inisiyatifindedir.

***

Avrasya Üniversitesi, bu kentin sosyal-ekonomik-ekonomik-eğitim ve kültürel hayatına katkı sunan en önemli yatırım üssü konumundadır. Eksik fakülteler ile bu yıl YÖK’ten talep edilen yeni bölümler, Avrasya için olduğu kadar Trabzon için de vazgeçilmez niteliktedir. Avrasya, hakkı olan 5 eksik fakültesini beklemektedir.

1- Tıp Fakültesi (Muhtemelen Memorial ile işbirliği yapılacak)

2- Dış Hekimliği Fakültesi

3- Hukuk Fakültesi

4- Eğitim Fakültesi

5- İletişim Fakültesi

Her bir fakültenin kendi içinde açacağı bölümlere girmiyoruz bile… Yalnızca Eğitim Fakültesi asgari 6-7 bölümle hizmet verebilir.

***

Avrasya, her geçen yıl istikrarlı büyümenin yanı sıra kaliteye de önem veren bir tablo ile kendini sürekli yenileyerek ilerliyor. Bu bağlamda yeni dönemde bakın hangi bölümleri talep etti ve bekliyor.

1- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

2- Sağlık Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde a) Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü b) Sağlık Bilimleri Enstitüsü c) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı d) Diyaliz programı e) Ameliyathane Hizmetleri Programı f) Elektronörofizyoloji Programı g) Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı h) Yaşlı Bakımı Programı i) Eczane Hizmetleri Programı j) Tıbbi Görüntüleme Programı k) Radyoterapi Programı… Sağlık Yüksekokulu bünyesinde yeni 11 bölüm…

Trabzon ve bölge olarak gördük ve yaşadık ki mesele Avrasya Üniversitesi’nin meselesinin çok ötesinde… Kentin sahiplenmesi ve marka değerine sahip çıkması lazım. Siyasetin sahiplenmesi ve hakkı olan fakülte ve bölümleri almasında destek olması lazım.

Marka değerlerimizin kent için önemini artık hissetmemiz lazım. Yalnız övünmek yetmez. Sorumluluk taşıyanların önce sahiplenmek ve ardından kendine ‘Ben ne yapabilirim?’ sorusunu yöneltmesi lazım. Yine ve önce siyasetten bekliyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Kaygusuz Abdal - bizde böyle üniversiteler varken asla sırtımız yere gelmez..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ocak 10:49


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler