Avrasya ve öğrencilerini bekleyen binalar…

Ramazan ayının son gününde Avrasya’nın iftar konuğu olduk. Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, hem yurt yönetimine hem mütevelli heyet hem de basına...

Ramazan ayının son gününde Avrasya’nın iftar konuğu olduk. Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, hem yurt yönetimine hem mütevelli heyet hem de basına iftar verdi. Fakat bu sefer ki iftar programı farklıydı. Ömer Yıldız, yaptığı kısa konuşmasında hiçbir şeyden ve kimseden şikayet etmedi. Avrasya’nın geldiği noktayı ve yaşadığı sıkıntıları, yeni kampüsü göstererek ‘Yerinde görün’ demek istedi. Yeni Yomra yerleşkesini gezdirdi.

***

Avrasya Üniversitesi Trabzon’un birkaç marka değerinden biri… Üstelik sosyal-kültürel ve ekonomik katkılarından ötürü en önemlilerinden biri… Kente ve bölgeye katkısı yalnızca ekonomik boyuttan ibaret değil. Kültürel ve psikolojik olarak da ayrı bir değer ifade ediyor. Anadolu’da kaç kentte özel üniversite var?.. Avrasya Üniversitesi ya çok akıllı veya akıl dışı bir yatırım türü… Kendini eğitime vakfeden bir adamın sevdası da olabilir. Bu büyük riski almak için yukarıdaki iki meziyetten birinden olmalısınız!.. Onca zengin işadamlarımıza… Afra ve tafralarından geçilmeyen vakıflarımıza rağmen Maçka eski Belediye Başkanı’nın bunu başarmış olması tek başına incelenmeye değer bir olay… Belki bir doktora konusu… Bir zamanlar kentin önde gelenlerinden ekonomik destek bekleyen… Lakin herkesin ‘Bana mı güvendin de üniversite kurdun?’ deyip sırt döndüğü Avrasya, bugün artık kendi kendini döndürür noktada… Artık beklentisi toplumsal ve sosyal yönden…

***

Yazımızın girişinde kaydettiğimiz ‘Yeni Yomra Yerleşkesi’ne dönmek istiyoruz’ Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden şehir mezbahanesinin yerini satın alarak üniversite kampüsüne dönüştüren Ömer Yıldız, 3000 öğrenci kapasiteli harika bir kampüs daha oluşturdu. Yüzme havuzu, spor salonu, park ve bahçeleri ile 925 bin m² alanda oluşturulan 100 öğrencilik 7 amfi ve 36 derslikli fakülte binaları bomboş… Yani öğrencilerini bekliyor. İfadelerimizi anlaşılmaz bulan okurlarımız için daha açık anlatalım. Avrasya, kaliteli yeterliğin hayli üzerindeki şartlara ulaştı. Üç bin kişilik yeni kampüsü için Eğitim, İletişim ve Hukuk Fakülteleri için başvurusu mevcut. Lakin fiziki tüm altyapısı hazır olmasına rağmen fakültelerini alamıyor. Ömer Yıldız, bitirdiği kampüsteki fakülte binalarını yeni fakülte ve öğrenci alınıncaya boş tutuyor. bekletiyor. Fakülteler hazır, öğrencilerini bekliyor.

***

Tabloyu doğru okuyabiliyor musun? Trabzon bir marka kent… Marka kentte oluşturulan bir diğer Marka yıldızlaşmış. Öğrenci ilgisi üst düzeyde. Lakin gelin görün ki altyapısı hazır ama fakülte izni verilmiyor. Size göre kimin sorunu? Bize göre siyasilerin sorunu. Hani yatırım ve istihdam için milyonlarca lira harcamak gerekir ya!.. Hani istihdam sağlayan, o kente ekonomik katkı sağlayan işadamının ayakları altına halı serilir ya!.. Avrasya ve Ömer Yıldız hariç… Üç bin özel öğrenci… 300 akademisyen ve belki 50 kişiye iş imkanı… Devletin kasasından tek kuruş çıkmayacak. Yapılmış hazır mekanlara kağıt üzerinde tahsis yapılıp fakülte kurulmasına onay verilecek. 350 kişinin çalıştığı bir fabrikaya devletin katkısını sorgulamıyoruz. Hiçbir ekonomik katkı vermeden verilecek fakülte izinleriyle oluşacak sosyal-kültürel ve ekonomik katkıdan bahsediyoruz.

Öğrencisini bekleyen fakülte binaları örneğini değil Trabzon’da ve Türkiye’de!.. Dünya da bulamazsınız. Öğrencilerini bekleyen binalara bakıp halimizi analiz edebilirsiniz.

Ülke ve millet kaygısı taşıyorsanız tabi…

Aksi halde, ’Bana ne Ömer Yıldız’ın üniversitesinden!..’ deyip geçebilirsiniz!..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler