AVANTAJ TRABZON'UN

Resmi rakamlarla konuştuğumuzda başarılı sayılabilecek Ünal Karaman'ı görevden uzaklaştıran Karadeniz Fırtınası, ilk ciddi ve zor sınavını dün gece ve...

Resmi rakamlarla konuştuğumuzda başarılı sayılabilecek Ünal Karaman'ı görevden uzaklaştıran Karadeniz Fırtınası, ilk ciddi ve zor sınavını dün gece verdi. Yarı yolda, hem de devreyi üç büyük rakibinin üzerinde tamamlamış hocasıyla yollarını ayıran Trabzonspor yönetimi, camianın sevdiği bir başka isim Hüseyin Çimşir ile yola devam etme kararı almıştı. Bu karar ne getirecek ne götürecek onu zaman gösterecek. Lâkin, çok sevilen eski futbolcuna karşı bu kararı alıp resmi bir "teşekkürler, yolun açık olsun" mesajı yayımlamıyorsan, orada yanlış yapılıyor demektir. Dünkü Denizlispor kupa maçı, hem Hüseyin Çimşir hem de Trabzonspor yönetimi için çok önem arz ediyordu. Rakibinin lig maçındaki performansı, bu önemi iki katına çıkarıyordu.

Hüseyin Çimşir, Nwakaeme-Sorlöth-Sosa-Obi Mikel-Pereira gibi as isimlerle maça başladı. Ne de olsa ilk resmi maçıydı. Ünal Karaman'ın istatistiki başarısını devam ettirmesi gerekiyordu. Camianın gözü kulağı ondaydı. Maçın ilk yarısını Sosa'nın şık golüyle kapatan Bordo Mavililer, oyun olarak rakibinden daha iyi olmasına rağmen seyredenlere pek tat vermedi. Maçın ikinci yarısı daha etkili olan Trabzonspor, skor üstünlüğü nedeniyle de oyun olarak riske girmedi. Kupa maçları iki ayaklı olduğundan iç sahada yenilebilecek olası bir gol, rövanşta tura mal olabilirdi. Hugo Rodallega, her zaman olduğu gibi yine tehlikeli oldu fakat bu sefer gol yapamadı. Akabinde dün akşamki maçın etkili oyuncularından Nwakaeme attığı muhteşem golle takımının Denizli'ye daha rahat gitmesini sağladı. Yeni transfer Ndiaye'nin ilk maçıydı. Hüseyin Türkmen ve Campi ellerinden geleni yaptıysalar da vasatı aşamadılar. Keza, oyundan çıkana kadar Abdülkadir Parmak da! Kaleci Erce'nin, Rodallega'nın vuruşunda gole izin vermemesi belki de maçın kırılma anıydı. Maçın en göze hoş gelen pozisyonu ise, ilk yarıda Nwakaeme'nin direkten dönen klas vuruşuydu.

Sonuç olarak, Karadeniz Fırtınası'nın tehlikeli rakibi Denizlispor'u gol yemeden iki golle mağlup etmesi, rövanş maçı için büyük bir avantaj. Hüseyin Çimşir'in ilk resmi maçını gol yemeden kazanması ve büyük bir avantaj elde etmesi kendisi ve Trabzonspor için büyük kazanç. Daniel Sturridge dün yoktu. Neden acaba? Trabzonspor'a sıklıkla katkı yapacağı maçları dört gözle bekliyoruz. Zaman, Hüseyin Çimşir'e destek zamanıdır. Tabiki, doğrularını alkışlayıp yanlışlarını dobra dobra söylemek şartıyla!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler