ANNE SAKIN ÖLME!....

Emine Bulut ölmek istemiyorum diye diye insanların gözü önünde öldü. 10 yaşındaki yavrusu ambulans çağırın demesine rağmen cep telefonuyla çekim yapan...

Emine Bulut ölmek istemiyorum diye diye insanların gözü önünde öldü. 10 yaşındaki yavrusu ambulans çağırın demesine rağmen cep telefonuyla çekim yapanlara yazıklar olsun yazıklar olsun hiç mi merhametiniz yoktu hiç mi içiniz sızlamadı merhametsiz bir toplum olduk çıktık.

Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizde değil evrensel bir sorun.

Her ülkede kadına yönelik şiddette bir artış var sanki kadınlara yönelik bir linç girişimi başlatılmış durumda ister çok gelişmiş ülke olsun isterse gelişmekte olan bir ülke olsun ezilen tacize uğrayan, tecavüze uğrayan, öldürülen hep kadınlar oluyor kadın olmanız şiddet görmeniz için yeterli sebep sayılıyor.

Şiddetin ne dini, ne mezhebi, meşrebi yok ne etnik kökeni, ne ülkesi var sosyal ekonomik yöresel ayırımı var hepsinde kadın dövülüyor tecavüze uğruyor öldürülüyor . Bu bir yara bunun sebepleri araştırılmalı bu erkek nesline ne oluyor?

Bu işin başını medya çekiyor bütün filimler şiddet içerikli eskiden Türk filmleriyle yapılırdı şimdi top yekûn yapılıyor bilinçaltında kadın dövülür imajı yerleştiriliyor.

Türk filmlerinde her jön mutlaka kadını döverdi ve aldatırdı Türk filmleri bu millete iki şey öğretti bir zengin fakir mutlaka masalarında içki içmeyi masası yoksa evi yoksa kasa üzerinde içki içmeyi ama mutlaka içmeyi kadınların içeceklerine ilaç koymayı kadınlara tecavüz etmeyi kadınları aşağılamayı ve döğmeyi öğretti. Şimdi bu işi dizilerle yapıyorlar bütün dizilere bir bakın kadın tacize uğrar tecavüze uğrar dövülür yerlerde sürüklenir boğazı sıkılır gerekirse öldürülür.

Bunlarda gençleri etkiliyor sanatçı saydığınız insanları örnek alan bir sürü genç nesil var onlar gibi davranmaya onlar gibi yürümeye başlıyor okulda sokakta çeteler kuruyor bu çetelere katılmak ayrıcalık sayılıyor sert erkek olma, psikopat olmak pirim yapıyor, onlara uyuşturucu maddenin her çeşidi eklenince sonuç bu oluyor her erkek kendini ulaşılmaz yenilmez ne yaparsam bana bir şey olmaz kabilinden kendinden emin görüyor.,

Derhal çocuk çizgi filmlerinden tutunda, dizilere kadar hemen el atılmalı şiddet içerikli diziler kaldırılmalı, sokak çetelerini özendiren dizilere el konulmalı, çukur gibi diziler liseli gençleri özendiriyor oradaki karakterleri kendine model seçiyor onlar ne yaparsa aynısını yapmak istiyor hemen TV lerden kaldırılmalı.

Artık İsyanım var bu kadar diyanet görevlileri ne iş yapıyor diyanet işleri başkanlığı ne iş yapıyor?? Binlerce din görevlisi var her mahallede bir caminiz bir din görevliniz var artık çıkın kabuklarınızdan eskiden bahaneniz vardı yaptırmıyorlar şimdi yok ne yaptınız yapıyorsunuz sadece namaz kıldırmak değil göreviniz bu insanları eğitmek kadın haklarını anlatmak.

Hz. Peygamberin kadınlara özel hadislerini Allah’ın ayetleri anlatmak sizin göreviniz niçin yapmıyorsunuz bu ölen kişilerin hakları var üzerinizde. Bu insanların hakları var üzerinizde yeter artık kendinize gelin

HZ. Peygamber efendimiz sizi af etmeyecek kadınlarda af etmeyecek bu gençleri uyarmak nasıl eş olunur anlatmak sizin göreviniz cennet anaların ayaklarının altında diyin sonra bunları katledin.

Gençleri gittikleri yerde bulun anlatın hadislerini anlatmak sizin göreviniz değil mi ? Müslüman nesil yetiştirmek sizin göreviniz değil mi?? niye bu kadar gaflettesiniz ? Cuma günü çıkın hutbede yazıp okuyun işiniz bitti öylemi bitmedi bu kadınları bu hale getiren erkekleri camilerde kâfelerde, kafelerde ,stadlarda nerde bulursanız eğitmelisiniz? Sokaklarda parklarda arabalarda, anlata bilirsiniz

Sizler ne yapıyorsunuz senede bir konferans onada kimse gelmiyor zaten camilerden getirip iki saat konuştunuz mu görev tamam hemiii.

Şiddetin önünü alamazsınız belki ama azalta bilirsiniz

Bakın Ayşe paşalı kocası tarafından dövülmüş eli yüzü gözü şişmiş halde kocam beni öldürecek diyerek davacı olmuştu, dikkate alınmadı. Koruma verilmedi öldürüldü bütün Türkiye’nin içini acıtmıştı.

Emine bulut cinayeti bütün milletin gözleri önünde işlendi. Emine Bulut ölmek istemiyorum diye diye öldü. Kızının söyledikleri insanın içini dağladı lütfen ölme anne lütfen ölme hiç mi bir vicdanlı birisi yoktu cep telefonla çekim yapanların hiç mi vicdanı sızlamadı. Kadına yardım yapma yerine çekime devam edip yayınladı. Utanmadan sıkılmadan yayınladı. İnsanlık kalmamış dedirten bir hadisedir bu.

Kadına yönelik cinayet işleyenler için idam geri gelmeli gelmiyorsa zehirli iğneyle öldürülmeli yâda elektrikli sandalye kullanılmalı başka ülkeler bunu uyguluyor niçin bizim ülkemiz uygulamıyor.

Kadın milletvekillerine sesleniyorum bırakın artık self ileri resim atmaları bu konuda bir önerge verin boşuna sizi millet meclisine seçmedi, mecliste kaç tane kadınsınız sayalım toplam 102 tanesiniz 53 Akpartiden,25 hdp den,17 cumhuriyet halk partisinden,3 iyi partiden hanginizin sesi çıkıyor söylemisiniz size erkekler konuşamasınız diyor tutuyorsunuz aldığınız maaşlar haram haram çünkü orada hiçbir çalışmanız yok elle tutulur göreviniz yok sesiniz bile çıkamıyor sadece komisyonlarda gidin oyalanın deyip sizi salla başı al maaşı yapıyorsunuz diyanet görevlileri gibi ölenlerin çocuklarının hakları sizin üzerinizde 102 kadın dünyayı sallarsınız kadınlara yapılanlara göz yummasaydınız en azından insanlar derki çabaladılar ama çıkaramadılar idam olmuyor elektrikli sandalyemi olmuyor, zehirli iğnede mi olmuyor? yüzlerce çocuk anasız kalıyor onların dünyasını kim düzeltecek psikolojlerini hanginiz çocukken güzel yaşadıklarınızı gördüklerinizi unuttunuz ki ? bu çocuklarda unutsun

Emine Bulut bir milat olsun.

Kadın cinayetleri için mecliste bir önerge verilsin iğneyle zehirleme yada elektrikli sandalye olsun gündeme gelsin böyle olursa belki caydırıcılığı olur,

Yoksa Emine Bulut gibi bir çok kadın ve kadınlar öldürülür ve çoçuklar ziyan olur öksüz yetim kalır sizde caddelerde sokaklarda kadın ölülerini toplarsınız.

Öldürenler adamlar biliyor idam yok zehirli iğne yok elektrikli sandalye yok biliyor nasıl olsa hapisten çıkacaklar öldür git paşa paşa yat oh ne güzel yargılanırken de namus de beni aldattı de indirim al.

Af gelir yararlanır olan ölene geride bıraktıkları yüzlerce masum yavrulara olur çocuklara olur, bu çukaların psikolojisi düzelir mi? 10-5 -3-15-11-12 yaşında çocuklar canavarca katledilen annesini ve annelerini unutur mu? ne dersiniz sizlere soruyorum cevabını kamuoyuna bırakıyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Cemile Keskin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler