Ana muhalefet nereye gidiyor?

Bu parti köklü bir partidir. Atatürk ve sonrasında Türkiye’yi tek siyasi parti olarak yönetmiştir. Tarihinde çok değerli siyasetçi ve bilim adamlarını...

Bu parti köklü bir partidir. Atatürk ve sonrasında Türkiye’yi tek siyasi parti olarak yönetmiştir. Tarihinde çok değerli siyasetçi ve bilim adamlarını bünyesinde barındırmış, Türkiye’nin zor günlerinde milli birlik ve beraberliği için ellerinden gelen mücadeleyi sürdürmüşlerdir.

Ancak bu parti 1950 genel seçimlerinde iktidardan düşünce hırçın bir havaya girerek sert muhalefet yapma yoluna girmiştir. Halkın hür iradesiyle ezici bir çoğunluk sağlayan Demokrat Partiyi iktidardan düşürmek için her türlü yolu denemeye çalışmıştır. Halkın oyuyla iktidara gelemeyeceğini anlayınca orduyu kışkırtarak 1960 Askeri darbesini gerçekleştirmiştir. Ama bu hareket de onu büsbütün iktidardan uzaklaştırmıştır. Bu tarihten sonra geçen 57 yıldan beri bir türlü milletten beklediği rağbeti görememiş ve iktidar olamamıştır. Bu tarihe kadar gelen genel başkanlar da bu kötü intibaı silememişlerdir. Sadece ana muhalefet konumlarını muhafaza etme başarılarını sürdürebilmişlerdir. Şüphesiz demokrasi ile idare edilen ülkelerde muhalefet de iktidar gibi önemlidir.

Ama gel gör ki bu günkü ana muhalefet ve yöneticileri bu milletin hayrına olacak bir proje geliştirememiş, sadece iktidarı engellemek için makul olmayan yollara başvurmuştur. Yapıcı muhalefet yerine yıkıcı bir tutum sergilemiştir. Ana muhalefetin son genel başkanı partinin sivri uçlarının esiri haline gelmiştir. Parti çıkarlarını milli çıkarların önüne almışlardır.

Kaynayan bir kazan haline gelen Ortadoğu’da oynanan oyunlar ve çevrilen entrikalarla ülkemiz sıkıştırılıp güçsüz hale getirilmek istenirken ana muhalefet bunların değirmenine açıkça su taşımaktan geri kalmamıştır. Bayırbucak Türkmenlerine MİT tarafından gönderilmek istenen silahları FETÖ ile işbirliği yaparak deşifre etmekten çekinmemiştir. Partisinin bir milletvekili casusluk suçundan ömür boyu hapis istemi ile yargılanmakta, diğer taraftan partisinin bir gurup milletvekilleri de PKK yanlısı HDP milletvekilleri ile adeta ittifak kurup destek sağlamaktadırlar. Senaryosu ABD’de hazırlanan Gezi Olayları, 17-25 Aralık,15 Temmuz Darbe Girişimi hareketlerine karşı açık seçik kınama yerine el altından destek sağlayarak iktidara zorluk çıkarmışlardır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi şimdi de yine senaryosu ABD. de hazırlanan” Zarrab dosyası “ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanını suçlu hale getirmek için parti olarak ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ana muhalefetin tüm bu tutum ve davranışları ile Türkiye’yi dışa karşı itibarsızlaştırarak Ak Parti iktidarını zayıflatmak istemektedirler. Sırf siyasi menfaat sağlamak için milli konularda gösterdikleri aykırılık ülkeye hem ekonomik ve hem de siyasi yönden tamiri imkânsız zararlar getirmektedir. Bu tutum ve ruh Kurtuluş Savaşı’nda sağlanan milli birliğe tamamen terstir.” YENİKAPI” ruhunu rencide etmektedir.

Ana muhalefetin bu gidişi milletin ve ülkenin hayrına değildir. Tuttuğu yol yanlıştır. Bunun yanlış olduğunu 16 ay sonra yapılacak mahalli ve genel seçimlerde halkımız onlara gösterecektir. Ülkenin menfaati her türlü parti çıkarlarının üstündedir. Küçük hesaplar uğruna milli çıkarlar zedelenemez. Milli birlik ve beraberlik şarttır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler