Altın değerinde!

Maçın hikayesi Abdülkadir Parmak’ın kırmızı kart görerek atılmasıyla başladı. Çünkü o bölüme kadar orta alan mücadelesi şeklinde giden maçta ipler Par...

Maçın hikayesi Abdülkadir Parmak’ın kırmızı kart görerek atılmasıyla başladı. Çünkü o bölüme kadar orta alan mücadelesi şeklinde giden maçta ipler Parmak’ın atılması sonrasında Alanyaspor’un eline geçti. Buarada Ünal hocanın da işinin zor olduğunu söylemek gerek. Zaten bir çok oyuncusu yok. Buna kritik maçta Sosa da eklenince zaten orta alanda sıkıntı yaşayan Trabzon için maç öncesi işler daha kötümser havaya döndü. Sosa’sız nasıl olacağını gördük. Orta alanda Trabzon adeta yok gibiydi. Bunun üzerine Abdülkadir Parmak da çıkınca, geride kalan 65 dakikada Trabzonspor sadece mücadele ötesinde savaşması gerekti. Hele de Alanyaspor gibi hücum tarafı güçlü bir takıma karşı savunmanın ortaya koyduğu performans çok iyiydi. Özellikle Novak ve Pereira belki hücumda yoktu ama savunmada tüm Alanya hücum silahlarını durdurmayı başardı. Bu tabloda gol yemeden Trabzon uzun aradan sonra maçı bitirmesi önemliydi.

Bir çok sıkıntı içerisinde bu maçta alınan galibiyet altın değerinde. Başakşehir karşısında son saniyede atılan gol ile nasıl ‘bu yarışta ben de varım’ denmişse, bu maçta alınan galibiyette aynı değerde ve önemdedir.

Nwakaeme için formsuz denilmesi anlamsız. Son 10 dakikada hangi oyuncu Nwakaeme’nin yaptıklarını yaparak, böyle kötü tabloda maçın bitmesini sağlayabilir ki. Bu nedenle Nwakeeme’nin varlığı Trabzonspor için çok önemli. Sörloth da gol atmasa da böyle oynasın bize yeter zaten. Sörloth’un saha içerisinde mücadelesi ve ortaya koyduğu performans çok değerli. Hele de hücuma bu kadar az katkının olduğu dönemde gerek savunma gerekse hücumda savaşarak mücadele etmesi çok kıymetli.

Bu galibiyete taraftarı da ortak etmek gerek. Çünkü sonuna kadar bıkmadan usanmadan takımı desteklediler. Bu maçta hiçbir oyuncuya kızamam. Çünkü herkes elinden geleni yaptı ve Trabzon çok değerli bir galibiyet aldı. Trabzonspor bu galibiyetle yarışta tutunmayı başardı. Böylesi sıkıntıların olduğu bir dönemde zirvede tutunmak çok önemli. Trabzonspor zor şartlarda bunu başardıysa devre arasından sonra bambaşka bir güç ile inanıyorum ki rakiplerine gözdağı verecektir. Devre arası transfer gerekli ama esas sakatların dönmesi Trabzonspor için daha elem durumda. Yoksa bu takımın fazla transfere ihtiyacı yok.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler