Akşener’in Trabzonspor operasyonu

Dedi: Meral Akşener’den sonra dün de Ali Koç coşmuş. Nasıl yorumlamalıyız? Dedim: Trabzonspor’un başarılarını engelleme ve önünü kesmek için yen...

Dedi: Meral Akşener’den sonra dün de Ali Koç coşmuş. Nasıl yorumlamalıyız?

Dedim: Trabzonspor’un başarılarını engelleme ve önünü kesmek için yeni bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Fenerbahçe’nin siyasi savunuculuğuna soyunduğu bir süreç izliyoruz. Dün de Ali Koç’un yeniden ortaya çıkması, algı operasyonunun ikinci parçasıdır. Lakin garibimize giden iki husus var: 1- İYİ Parti’nin Trabzonsporlu ikinci adamının operasyonu alkışlaması… 2- Vicdan sahibi birisi olarak nitelendirdiğimiz Akşener’in vicdanları kanatması…

Dedi: Gerçekten operasyon görünüyor. Lakin çok acemice organize edilmiş…

Dedim: Zaten bir olayın gerçek ve doğallıktan uzak oluşu nedeniyle adı algı operasyonu olur. Akşener’in Trabzonspor operasyonu da onun gibi bir şey… “Bursa’da Trabzonsporlu ve AK Partili birisi varmış mış!.. Trabzonspor sahada zaten şampiyonluğu kazanacakken bir siyasetçi (Meral Hanım bunun hemen Bakan Berat Albayrak olduğunu keşfetmiş) müdahale ederek helal puanları haram hale getirmiş miş!.. O siyasetçi elini sporun üzerinden çeksin miş.

Bu iddiaların tamamı uydurma. İddia eden şahıs AK Partili ise, Sayın Akşener neden ‘Git Tayyip Bey’e şikayet et!..’ dememiş. Adamı bir açıklasalar da Trabzonsporlu mu, yoksa Fenerbahçeli mi olduğunu öğrensek!.. AK Partili mi yoksa İYİ Partili mi olduğunu öğrensek!.. Gerçekten böyle bir adam var mı, yok mu onu öğrensek!.. Böyle yalan ve absürt bir gerekçe olamaz. Bursa’da olmayan bir adamın konuşmaları bir siyasi partinin gündemi olamaz. Hele o gündem tertemiz ve koca bir camiayı hedef alıyorsa... Olayın neresinden tutsanız algı operasyonu kokuyor…

Dedi: Operasyon neden Meral Akşener’le birlikte yapılıyor?

Dedim: Akşener en uygun isim… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Koç’a rest çekince Koç tırstı. Cumhurbaşkanına cevap veremezdi. Veremedi de... Cumhurbaşkanına cevap verecek bir isim aradılar ve Meral Akşener’i buldular. Bilmiyoruz ama ihtimal dahilindedir ki, belki teklif önce Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiştir. Belki Kılıçdaroğlu kabul etmeyince Akşener’le operasyon çekilmiştir. Bunlar sadece ihtimal dahilinde gözüküyor. Net olan bir şey var… Akşener üzerinden Trabzonspor’a algı operasyonu çekildiği…

Dedi: Bütün bu anlattıklarınızdan, Ali Koç’la Meral Akşener’in birlikte hareket ettiğini anlıyoruz. Doğru mu anlıyoruz?

Dedim: Evet… Trabzonspor’a çekilen algı operasyonunda birlikte hareket ettiler. Meral Akşener’in Fenerbahçe tribünlerini gösterip, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Fener taraftarı üzerinden tehdit etmesi bunun somut göstergesidir. Önce Meral Akşener çıktı… Dün de Ali Koç, basın toplantısında devam etti.

Dedi: Ali Koç’un basın toplantısını nasıl yorumluyorsunuz?

Dedim: Meral Hanım’a çektirilen algı operasyonundan sonra Ali Koç, kendince ortalığı kasıp kavuracaktı!.. Ama her ne hikmetse yapamadı. Ağzına tıkıldı. Arka sıralardan yükselen seslere ‘Bir daha duymayacağım’ tepkisi operasyonun ters teptiğini gösterdi. Zira mesele Trabzonspor’un da ötesinde Fenerbahçe üzerinden siyasete meydan okuma ve siyaseti dizayn etme meselesiydi. Ali Koç, Meral Akşener’le birlikte de olsa bunu gerçekleştiremeyeceğini gördü.

Dedi: Trabzonspor açısından nasıl bir sonuç çıkar?

Dedim: Beşiktaş maçını izleyelim, sonra konuşalım. Operasyonun etkisi ve yansımaları belli olur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

04

Zarhali D. - ünal karaman'ın görevden ayrılması üzerine siyasi partilerden sadece "ip" konuya müdahil olmuş. örs gibi ağıralioğlu da açıklama yapmıştı. bu operasyon ünal karaman süreciyle başladı belki de..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 10:24
03

yasar - inşAllah bjk yi de aşarız , aşamasak da şampiyonluğa en yakın takım biziz, yeterki soğukkanlılığımızı koruyalım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 10:24
02

Hasan - en az 20 civarı profesör ve çok sayıda doçente sahipken tüm danışmanlarının dr öğretim üyesinden yani en düşük ünvanlı akademisyenlerden oluştuğu, danışmanların çok yüksek yetkiye sahip olduğu, kendilerini adeta rektör yardımcıları olarak gördüğü, idari görevlerin belli kişilerde toplandığı türkiyede gümüşhane üniversitesinden başka bir üniversite varmıdır çok merak ediyorum. sanırım yoktur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 10:24
01

turgay - takım iyi gidince akp'li politikacılar trabzonsporlu olduklarını hatırlayıp şikeden giden şampiyonluk için konuşamayınca şimdi dilleri çözüldü. madem o kadar tarbzonsporlusunuz gidin çalınan şampiyonluğumuzu geri isteyin tabi yüreğiniz varsa. takım bir havaya girmiş inşAllah şampiyonluk gelecek bunu gören akp'li siyasetçiler hemen nemalanmaya kalkmışlar ama bu da ali koç gibilerine fırsat yaratmış. bi susun be .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 10:24


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler