Akhisar Fırtına'ya tutuldu

Kasımpaşaspor'u muhteşem bir geri dönüşle mağlup etmeyi başaran Trabzonspor, hem camiasını sevindirdi hem de gücünü herkese gösterdi. Disiplinli, takı...

Kasımpaşaspor'u muhteşem bir geri dönüşle mağlup etmeyi başaran Trabzonspor, hem camiasını sevindirdi hem de gücünü herkese gösterdi. Disiplinli, takım oyununu iyi oynayan diri bir takıma karşı önce iki gol yiyip akabinde dört gol atıp üç puana ulaşmak kolay bir iş değil. Burak ve Rodallega'nın maçtaki performansları ise, bu sezona damga vuracaklarının belirtisiydi.

Maç öncesi Ünal Hoca'nın annesinin vefatı hepimizi üzdü. Mekanı cennet bahçesi olur inşallah. Ünal Hoca'ya ve sevenlerine de sabırlar diliyorum.

Maça dönersek, ilk yarının ve ikinci yarının ilk dakikaları hariç sahada ne yaptığını bilen maça mutlak hakim olan bir Trabzonspor seyrettik. Kucka-Amiri değişikliği dışında kadro geçen maçın aynısıydı. Rakip ise Trabzonspor'un küçük bir modeliydi. Mustafa Yumlu-Caner Osman Paşa-Güray Vural-Kadir Keleş-Fatih Öztürk gibi isimler bir dönem Trabzonspor için ter döküyorlardı. Futbol işteee!

Maçın ilk yarım saati tamamlanırken Akhisar savunmasının en kilit oyuncusu Mustafa Yumlu sakatlanıp çıkmak zorunda kaldı ve Trabzonspor o çıktıktan sonra iki duran topla golleri buldu. Sosa, Trabzonspor'daki ilk resmi golünü neredeyse İzmir'den Akhisar filelerine gönderdi. Ardından Burak penaltıyı gole çevirdi. İkinci yarı sağ savunmacı enfes ortalayınca sol savunmacı golü attı. Pereira ve Novak, takım oyununda beklerin ne kadar önem arz ettiğini dün gece bizlere gösterdiler. Son bölümlerde Akhisar penaltıdan farkı ikiye indirdiyse de, dün maçta iyi oynayan Karadeniz Fırtınası'na kaybetmekten kurtulamadılar. Geçtiğimiz maçın en formsuzu Sosa, bu sefer sahanın yıldızıydı. Tüm takım da eşlik etti ona. Geçen haftanın vasatları Abdülkadir ve Zargo Toure iyi maç çıkardılar. Abdülkadir'in net penaltısını vermeyen hakem Halil Umut Meler, umarım maç sonu Abdülkadir'den helâllik almıştır.

Takım oyununu akılla oynayınca bu kadro her takımı yenebilir. Saha dışı olumsuz etkenler Trabzonspor'un en büyük rakibi. Kadro kalitesi çok iyi olmak bazen başarı için yetmez. Normal şartlarda; Sosa, Burak, Rodallega, Abdülkadir, Onazi, Pereira, Hosseini, Yusuf Yazıcı, Kucka, Onur gibi isimlerin birlikteyken saha içerisinde maç kaybetmesi binde bir olur. Lakin, topyekün hareket etmeyi beceremeyen büyük kulüpler hayal kırıklığı yaşamaya mahkumlar! Üst üste iyi futbolla alınan galibiyetlerin, Trabzonspor'da güzel işlerin gerçekleşmesine vesile olması dileğiyle. Üçüncü bölgede Rodallega-Burak ikilisiyle yola ve gollere devam. Korkmadan, cesaretle oynatılarak!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

baksoy - abdulkadirin pozisyonunda vara başvurmayan halil umut melere ne demeli ? senden hakem olmaz düdüğünü as ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ekim 11:04


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler