AK Parti-Cemaat Savaşı Anadolu Ne Düşünüyor?

Geçtiğimiz hafta 3 gün süreyle Anadolunun çeşitli kentlerindeydik. Gittiğimiz yerlerde gündemin ana maddesi AK Parti-Cemaat savaşı Kavga sınırlarını ç...

Geçtiğimiz hafta 3 gün süreyle Anadolunun çeşitli kentlerindeydik. Gittiğimiz yerlerde gündemin ana maddesi AK Parti-Cemaat savaşı Kavga sınırlarını çoktan aşan bir savaş

Dün Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hocadan öğreniyoruz ki, başlatılacağı önceden belli olan savaşı durdurma girişimine Fethullah Gülen Hocaefendi izin vermemiş. Türkiyenin çeşitli İlahiyat fakültelerinden ve dışardan din alimleri ve kanaat önderlerinin katılacağı bir toplantı organize edilmiş. Bir taraftan Ekrem Dumanlı, diğer taraftan Mustafa Karaalioğlunun bu heyetin de huzurunda sorunları masaya yatırıp konuşmaları planlanmış. Böyle bir toplantıya Başbakan onay vermiş ama Hocaefendi vermemiş. Yine 25 Aralık öncesi Fehmi Korunun girişimi ve mektup olayını hepimiz biliyoruz. Yani mektuba rağmen 25 Aralık Altın vuruşunu!

***

Hadisenin Anadolu boyutunda insanların çok ama çok rahatsız olduklarını gözlemledik. Gazete kesmekten, okulları ve yurtları boykota kadar bir dizi tepki söz konusu böyle devam ederse enkazlar sonbaharda ortaya çıkacak. İslamcı camianın Milli Görüşten gelen kanadı cemaati nefret kutbuna (ihanet) oturtmaya doğru gidiyor. Görünen o ki cemaat medyası da benzer öfkeyi taşıyor. Cemaat medyası sanki cemaat mensubu olmayan kalemler eliyle kıyamet ateşine odun taşıyor!..

***

AK Parti camiasının tamamı 17 Aralık operasyonunun bir darbe girişimi olduğuna inanıyor. Yine AK Parti tabanı 25 Aralıkın Altın vuruş olduğuna ama sonuç alamadığına inanıyor. Camianın tamamı, operasyonun darbe girişimi olduğuna inanırken yarısı girişimin arkasında ABD/İsrail ittifakı olduğunu düşünüyor. Sıradan bir İsrail hikayesine bile inanmak istiyor. Aynı oranda partili veya oy veren kitlelerin yine yarısı yolsuzluk olduğuna da inanıyor. Aynı oran,Evet yolsuzluk vardı ama yolsuzluklar üzerinden darbe teşebbüsüne kalkışıldı diyor.

***

Önceleri operasyonların kendileriyle alakası olmadığını söyleyen tabandaki cemaat mensupları ise şimdi AK Partinin gitmesini bekliyor. Gideceğine inanıyor ve gerçekten gitmesi için dua ediyor. Yani savaş, bitmeyecekmiş gibi gözüküyor.

***

Anadolu işte böyle bir savaş karşısında kıvranıyor. 30 Martta AK Parti 3-5 puan kaybetse de Ankara ve İstanbulu kaybetmedikçe seçimden güçlenerek çıkmış olacaktır. Görünen o ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Cemaat mensupları partinin tabanı tarafından normal hayatta da dışlanacak ve böyle devam ederse düşmanların en kötüsü ilan edilecek.

***

Kim haklı, kim haksız meselesine hiç girmeden taraflardan biri bir adım atsa Cemaat, tüm katmanlarıyla bir süreliğine de olsa normal pozisyonuna dönse. Yani bir adım geri atsa. Hem kendileri hem toplum adına bir düşünce payı aralasa Bak biz durduk ama karşı taraf durmuyor deme imkanı doğsa

Anadolu ne düşünüyor acaba? diye merak eden hala varsa, Anadolu yolsuzlukların varlığına lakin hesabını soracağına inanarak Tayyip Erdoğanı sahipleniyor. Yolsuzluğun hesabını kesinlikle ve bir biçimde soracağız ama önce şu darbeyi savuşturalım diyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler