Afrin’in fethi ve bir güzel adam

Afrin’in fethinin 18 Mart tarihine denk gelmesi bir tesadüf değildir. Evet, ordumuz ve ÖSO birliklerinin teröristlere verdiği süre, 18 Mart gününe den...

Afrin’in fethinin 18 Mart tarihine denk gelmesi bir tesadüf değildir. Evet, ordumuz ve ÖSO birliklerinin teröristlere verdiği süre, 18 Mart gününe denk düştü. 18 Mart’ta girdikleri Afrin’de direnişle karşılaşabilirlerdi. Lakin gördük ki savaşmak için Afrin’e giren ordu, kenti teslim aldı. Bu bir fetihtir. Türk’ün yeni çağda ayak sesidir. “Büyük olma iddiasındaki devletler, düşmanla sınırlarının ötesinde savaşır. Küçük kalan devletler ise içeride uğraşır.” Türkiye artık ‘Büyük’ olma iddiasındadır. Kutlu olsun… Yola çıkarken Fetih Suresiyle dua gönderdik, fetihte şükür namazıyla hamdettik.

Afrin önemliydi. Terör örgütünün önünün kesilmesi bakımından çok ama çok önemliydi. Fırat’ın doğusunda yine teröristler var. Ama buralar Afrin kadar önemli değil. Buralar çıplak alanlar ve teröristler buradan Türkiye’ye giremiyor. Afrin’de Amanos Dağlarını paylaşan ilçenin sınırları dağın tam ortasından çizilmiş. 7 metre duvar var ama kah sisten kah ormandan yararlanan teröristler sızmaları hep Afrin üzerinden ve Amanos’lardan yapıyordu. Artık sızmalar bitti. Yani Afrin’in fethiyle birlikte PKK/PYD’nin Suriye’den toplu sızmalarının önüne geçildi. Terör örgütü artık eskisi gibi rahatsız edemeyecek.

Afrin hadisesi bir şeyi daha değiştirdi. Türkiye silah bağlamında dışa bağımlı olmadığını gösterdi. Bütün dünya Türkiye’nin Vietnam türü bir direnişle karşılanacağını zannetti. Arkasına ABD’yi alan PYD/PKK bu kez yalnız kalınca kurtuluşu kaçmakta buldu. Vatan, din, iman, şehadet dünyasından uzak yaşayan… Marx ve Lenin gibi düşünüp Amerikancı olan bir örgütten ancak bu kadarı beklenirdi. Yaklaşık 1 ay kadar önce 3 dost bir arada Afrin’i konuştuk. Diş hekimi Ömer Kahveci, Osman Kaya ile birlikte ‘Ne olur?’ yorumu yaptık. Ortak kanaat ‘Kaçacaklar’ yönündeydi. Hakikaten arkalarına bile bakmadan kaçtılar. Avrupalı dostlarının morallerini bozdular. Afrin’in fethi mübarek olsun.

***

Bir güzel adam göçtü…

Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Sadece soyadı değil, kendisi de güzel bir adamdı. Hasan Celal Güzel’le ilgili bir değerlendirme yapmak istedik. Tam o sırada değerli dostumuz Edip Sevinç beyefendi Hasan Celal beyle ilgili duygu ve düşüncelerini anlatan bir yazı gönderdi. Aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyor ve yer veriyoruz.

"Değerli ağabeyimiz Hasan Celal Güzel’in vefatını hasta yatağımda derin bir teessür ile öğrendim. Hasan bey gerçek bir cesur yürek ve kahraman bir şövalye idi. 28 Şubatın karanlık günlerinde Trabzon Kültürevi ve diğer sivil toplum örgütlerinin katkıları ile yaptığımız tüm faaliyetler için her defasında Trabzon’a koşarak gelmişti. Hele o muhteşem 25 bin katılımlı İmam Hatip Mitingindeki kükreyen bir aslan misali muhteşem konuşması ve sonrasında halkın kedisini tıpkı Adnan Menderes gibi dakikalarca omuzlarda taşımasını hiç unutmam. Trabzon da çok dostu vardı. Şeref Malkoç, Ali Sabit Aksoy ile Ankara’daki dostluğu hep devam etti. Kendisini 28 Şubat Rejimine diklenmesi sorasında hapis yattığı Ayaş Cezaevi'nde ziyaret etmiştim. Hapishane Savcısı hayretler içinde idi. Adeta " Bu nasıl bir şey? Bu kadar insan buraya nasıl gelir? diyordu. Bir gün hepimiz öleceğiz. Âmâ milletin kahraman evlatları tıpkı şehitler gibi asla unutulmayacak. Sessizce veda etti... Kıymetini bilebildik mi? Önemli de değil. Ben şahidim ki onun zaten Allah’ın rızası, milletin, devletin huzur ve bekası dışında hiç bir beklentisi yoktu. 28 Şubat’ın mağrur, küstah, din ve millet düşmanı güç odaklarının bu gün düştükleri zavallı durum, belki de onun dünyadaki küçük bir mükâfatı idi. Mekânı Cennet olsun inşallah. Allah milletimizi kahraman evlatlarından mahrum bırakmasın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler