24 Haziran’da kim kaybeder?

Yarın günlerden tarihî seçim. Bu seçim eski seçimlere nazaran biraz daha farklı olacak gibi. Vatandaş ilk defa tercihli oy kullanacak. Başkanlıkta A k...

Yarın günlerden tarihî seçim. Bu seçim eski seçimlere nazaran biraz daha farklı olacak gibi. Vatandaş ilk defa tercihli oy kullanacak. Başkanlıkta A kişiye verirken vekillikte B kişiye verebilecek. Bana göre Trabzon'da fazla bir değişiklik olmayacak gibi. Sadece Sayın Süleyman Soylu'nun üstün performansının eksiliği var. Bunun yanında AK Parti'nin 5. Sıra Adayı Vehbi Koç'un kocaman bir ekip çalışması var. Takip ettiğim süre zarfında vatandaşlardan aldığım tepkileri ölçecek olursak; Koç'un Trabzon için önemli bir kazanım olduğunu belirtebiliriz. Trabzon ve Türkiye siyasetini duayenlerinden, eskimeyen Bakanlarımızdan Sayın Eyüp Aşık Bey’le yaptığımız sohbette Vehbi Koç'un performansı onun da dikkatini çekmiş. Eyüp Bey, Vehbi Koç için" Trabzon'daki sorunları iyi takip eden, kısa zamanda halkla ilişki kurabilen yetenekli adam." demesini artı parantez olarak yazmakta yarar görüyorum. Vehbi Koç bu seçimde Meclise girecek olursa, deyim yerindeyse kendi tırnaklarıyla kazıyarak meclise girecek.

TRABZON'UN BAKANI!

Seçimlerde bir başka husus Dernekpazarı'na has özel bir durum var. Bildiğiniz üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ın baba ocağı olan Dernekpazarı'ndan rekor oran beklentisi var. Albayrak, İstanbul Milletvekili olmasına rağmen Trabzon'u hiç unutmadı. Trabzon vekili gibi devamlı gelip gitti, sorunlarla birebir ilgilenmeye gayret etti. Dernekpazarı ziyaretinde Dernekpazarı'ndan Türkiye birinciliği istemişti. Bu seçimde bir kulağının da Dernekpazarı'nda olacağını düşünüyorum. Dernekpazarılıların partiye kırgınlığı vs. bir yana bırakıp bakanlarına sahip çıkacağını düşünüyorum. Dernekpazarı’nda Eyüp Aşık dahi çalışmalara destek sağlıyor, bakalım hep beraber göreceğiz sonucu. Genel bir durum değerlendirmesi yapacak olursak, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti Trabzon'dan %55, MHP ise %21 almıştı. İki partinin toplam oy oranı %76 ediyor. MHP oylarından %7’si İYİ Partiye gittiğini varsayarsak, toplam 500 bin oy kullanıldığında, vekillikte AK Partiye kızıp MHP'ye 10 bin oy gittiğini de düşünürsek AK Parti’nin 7 Haziran’daki 315 bin oyundan kötü ihtimalle 300 bini aldığını da varsayarak, AK Parti Meclise 5, CHP 1 vekil gönderir gibi duruyor. Harici senaryolarda ise MHP'nin bir vekil alma ihtimali de konuşulanlar arasında. 85 yaşındaki halam oturarak namazını zor kılabilirken “Beni sandığa götür unutma oğlum ha!” diyorsa, Erdoğan her halükarda bu seçimin kazananı olacaktır. Sonuç ne olursa olsun ülkemize ve âlemi İslâm’a hayırlı olsun inşallah.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yaşar Falcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler