24 Haziran ve Bize Düşen Görev

Yine büyük bir seçimin arifesindeyiz ve geçmişe ufak bir göz atalım istedik. Bizler 100 senedir bu memlekette zenci muamelesi gördük. %99’u Müslüman o...

Yine büyük bir seçimin arifesindeyiz ve geçmişe ufak bir göz atalım istedik. Bizler 100 senedir bu memlekette zenci muamelesi gördük. %99’u Müslüman olan bir ülkede inancımızı yaşamakta türlü zorluklara duçar olduk. Horlandık, hakir görüldük, üniversite kapılarından kovulduk, ikna odalarına alındık, evlatlarımızın peygamber ocağı diye adlandırılan askeriyeye bırakın alınması, yemin törenlerine bile alınmadık. Siz yobaz, dincisiniz! Burası çağdaş, laik Türkiye, gidin dininizi Arabistan’da, İran’da yaşayın dediler. Sebep sadece kimisinin babası sakallı, kimisinin annesinin başı örtülü, kimisinin de namaz kılıyor olmasıydı. Yaşımızın daha genç olmasına rağmen bu saydıklarımın hemen hepsine yakinen şahitlik edenlerdeniz. Daha eskiye gitmiyorum, anlatmaya sayfalar yetmez. Daha düne kadar bacım, oğlunun KTÜ'deki diploma törenine alınmıyordu! Başını aç gir içeri deniyordu. O dönemlerde birileri de öğrencilere camide namaz kıldırıldı diye irtica hortladı manşetleri atadurdular. Sanki biz bu ülkeye Kutuplardan muhacir gelmişiz muamelesi yaptılar, Müslüman mahallesinde salyangoz sattılar! Bütün bunlara rağmen ülkemize hiç küsmedik, darılmadık, isyan da etmedik; kimseye en ufak bir zarar dahi vermedik sadece sabrettik. Efendiler; her şeyi geçtik, enflasyon, dolar, ekonomik dengeler hepsi sizin olsun ama inancımıza yapılanları asla unutmayız. Yine bize inandığımızı yaşamada yollar açanları da unutmayız, onlara dokundurtmayız ve asla yarı yolda bırakmayız. Herkes görevini yapıyor elbette! Zalim zalimliğini, şeytan şeytanlığını yapacak ama bizler de uyumayacağız, bize düşen ne varsa onu yapacağız. Bütün bunları yaparken de yanlış gördüklerimizi de gücümüzün yettiğince’ elimizle, dilimizle veya kalbimizle' düzeltmeye çalışacağız. Şimdilerde birileri de çıkmış -ki bu işlerin baş mağdurları arasındalar- bu şahsiyetleri ödüllendirip yapmış oldukları programlarda onure ediyorlar! Tarih sizi unutmayacak bilesiniz.

Bizler Dini ve Milli hassasiyetlerimizi; şahsi menfaatlerimizin, ufak hesaplarımızın üzerinde tutacağız, tutmazsak dava değildir bizimki. Birilerinin ufak hesaplarına, koltuk davalarına, rant kavgalarına, bizi kırmalarına bakmadan işimize bakacağız. Tek derdi para koltuk vs. olan dava adamlarını da bir yere not edeceğiz. Zamanı gelince onları da yazacağız elbette. Yanlışları yazınca birileri bize gömlek biçiyormuş! Sen şundansın bundansın, şuna hizmet ediyorsun diye bizleri yaftalıyorlarmış! Önemli değil. Önemli olan Rabbim bizim için ne diyor. Siz ne derseniz deyin önemli değil. Benim vazifem güçlünün değil haklının yanında Hak'tan yana olmaktır. Benim görevim, verdiğim oyu sonuna kadar takip etmek, yanlışı uyarmak ve doğru yolda daim olmaları için de dua ve niyazda bulunmaktır. Ben davama hiç küsmedim küsmem de, yeter ki doğruluktan ve doğru yoldan sapma olmasın. Kalın sağlıcakla…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yaşar Falcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler