24 Haziran ve birkaç ismin analizi

24 Haziran seçimleri öncesi siyasileri, ‘Yüzyılın seçimi’ gibi ifadelerle bu seçimlerin çok farklı olacağını dillendiriyor. Bu farklılık hiç şüphesiz...

24 Haziran seçimleri öncesi siyasileri, ‘Yüzyılın seçimi’ gibi ifadelerle bu seçimlerin çok farklı olacağını dillendiriyor. Bu farklılık hiç şüphesiz seçimlerin önemiyle alakalı bir keyfiyet… Bize göre en büyük farklılık “Cumhurbaşkanlığı sistemi için Cumhurbaşkanını seçmektir.” Milletvekilliği için farklılık denecekse bu farklılık hissedilmelidir. Yoksa aynı milletvekillerini daha az yetkiyle seçmek bir farklılık değildir. Ancak millet bir farklılık beklemektedir ve göremezse galiba kendisi bir farklılık gerçekleştirecektir. Toplumsal yönelimi daha önce yazmıştık. Tekrarında bir beis görmüyoruz. “AK Parti aynı vekillerle ve Sayın Bakan Süleyman Soylu’dan yoksun olarak halkın karşısına çıkarsa, farklılığı seçmen gerçekleştirecektir. Cumhurbaşkanlığında Erdoğan tercihine karşın, vekillikte galiba MHP’ye yönelecektir.” AK Parti Genel Merkezi bu tabloyu doğru okuyamazsa 24 Haziran akşamı farklı sürprizlerle karşılaşabilir. Bir gazeteci olarak tespitimiz böyle… Şimdi isimlere geçiyoruz.

***

Bahar Ayvazoğlu: AK Parti Kadın Kolları’nın Pazar günü kongresi var. Toplumsal beklentisi ise Bahar Hanım’ın milletvekili adayı olması yönünde. İlkeli tutumu, takdire şayan birikimi, temsil gücü ve liyakatiyle kültür kenti Trabzon’a yakışan bir vekil adayı. Bahar Hanım’ın aday adayı olup olmayacağını merak ettik. Şunları söyledi: “Pazar günü kongrem var. Genel Merkez görevime devam etmem yönünde karar verdi. Kendilerine ve güvenlerine müteşekkirim. Bütün benliğimle kongreye hazırlanıyorum. Ve kongre sonrası partim için seçim çalışmalarına… Adaylık aklımdan geçmiyor. Benim tarzım değil. Aday adaylığı düşünmüyorum. Bugüne kadar bana verilen görevleri yaptım yine aynı çizgideyim. Ancak partim bana aday olmam yönünde bir sorumluluk verirse ondan da kaçmam.” Bahar Ayvazoğlu, kendine yakışan ve yine ilkeli bir tarz sergiledi. Kadın Kolları Başkanı olarak yasal bağlamda istifa süreci de bulunmuyor. Yani Genel Merkez bir gün ‘Adayımızsın’ dediğinde Bahar Hanım aday olabiliyor.

Dündar Ayyıldız: Trabzon Ortahisar Kent Konseyi Başkanı… AK Parti Gençlik Kollarından yetişen Ayyıldız, başarılı bir iş adamı… Kent Konseyi Başkanlığında gördük ki Trabzon’un meselelerine vakıf ve aynı zamanda çözüm önerisi de sunabilecek birikim sahibi… Trabzon’da Kent Konseyi Başkanlığı yapmak ve yaparken hakkını vermek kolay iş değil. Zira karşımızda dağılan bir Trabzon Kent Konseyi ve gıpta ile bakılan Ortahisar Kent Konseyi var. Bu kentin sorunlarına… Bu kentin daha yaşanabilir bir kent olgusuna şiddetle ihtiyacımız var. Bunun için de bu hassasiyeti taşıyan muhtemel aday adaylarını tanımalıyız. Ayyıldız bunlardan biridir.

***

İbrahim Keskin: AK Partide kurucu iradenin il başkanlığını yapan keskin bu dönem belki de son kez aday adayı oluyor. AK Partide bir ‘Samimiyet adamı’ olarak izlediğimiz kurucu başkan “2002 ruhu 2023 vizyonu ile 24 Haziran seçimlerinde adayım” dedi. Bir samimiyet ve hassasiyet adamı olan Keskin, yola çıkışını “Takdir Allah’ındır” sözleriyle bitiriyor.

***

Muhammet Öztürk: AK Partinin yanına bir isim de MHP’den analiz etmek istiyoruz. Muhammet Öztürk’ün yakın çevresinden adaylık için yoğun bir baskı gördüğünü söylemeliyiz. MHP’nin Meral Akşener hareketine karşı verdiği mücadele… AK Parti ile kurduğu ittifak sürecini Trabzon’da MHP camiasında en iyi okuyan… Okuduğunu içinde saklamayıp sorulduğunda açıklayan… Medyada MHP adına sayfa sayfa röportajlar veren Öztürk, aday yapılırsa ‘Trabzon ve MHP kazanır’ diyoruz. Ancak Öztürk’ün davet almadan aday adayı olacağına inanmıyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Ömer Naci - mhp'de 1980 öncesinde göğsünü korkmadan yiğitçe bölücü mihraklara karşı siper eden büyük dava adamı mütefekkir, münevver başkanımız nihat birinci dururken mebusluk için başka isim aramak beyhudedir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Nisan 11:00


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler