15 Temmuz yeterince anlatılamıyor

Dedi: Dostane bir sohbet yapıyorsak, FETÖ olayında özellikle siyonizm vurgusu çok önemliydi. Ne yazık ki bu vurgu pek öne çıkarılamıyor. Dedim: FETÖ...

Dedi: Dostane bir sohbet yapıyorsak, FETÖ olayında özellikle siyonizm vurgusu çok önemliydi. Ne yazık ki bu vurgu pek öne çıkarılamıyor.

Dedim: FETÖ Meselesi ne ABD’nin ne de NATO’nun bugün Tayyip Erdoğan’ı devirmek için devreye soktuğu bir organizasyon değildir. 40 küsur yıldır iliklerine işleyerek ve planlanarak büyütülen bir harekettir. İslamı tahrif ederek İslam dünyasını esaret altına almak isteyen bir küresel organizasyondur. FETÖ’yü bugün ABD’de ve Avrupa’da koruyup kollayan el, işte bu siyonizmdir. FETÖ olayı bu kadar önemlidir.

Dedi: Trabzon’da hemen her etkinliğe dikkat ettim. 15 Temmuz heyecanı pek yok gibiydi. Salonlar, konuşmacılar yeterince ilgi görmedi.

Dedim: Trabzon darbeyi hissetmedi ki!.. Sadece o gece Ankara ve İstanbul’u seyretti. Esas heyecan ve ilgiyi Ankara ve İstanbul’da izlemek lazım. Bir de, toplumun bir kesimi darbeyi önemsizleştiriyor. ‘Darbe var amma’ diyerek peşine şartlar ekliyor. Bu samimiyetsizlik de heyecanın tüm toplum tarafından kuşanılmamasında etkili oluyor. Bakınız… Darbe gecesi yıldönümünde okunan selalardan rahatsız olan aydınlar var. Neymiş!.. Uyuyamamış!.. Şu vatanseverliğe bakar mısınız? Bir yanda yüzlerce şehit, binlerce gazi… Diğer tarafta bir gece uyuyamayan aydın!.. Darbeye inanıyor ama önemsizleştiriyor. Hal böyle olunca heyecan, toplumun tüm kesimlerine yansımıyor.

Dedi: Aslında bu tür insanların da varlığını görmek ve öyle bir strateji belirlemek gerekmez mi?

Dedim: Olamaz. Böyle yapılırsa 15 Temmuz davası, 3-5 yıl sonra pörsür ve unutulur. Bilakis kınamak ve toplumun önüne atmak lazım. Zira, darbeyi önemsizleştiren her söz, her adım ve her eylem FETÖ’ye güç veriyor. Darbeyi önemsizleştirmek isteyenler, öfke duydukları Tayyip Erdoğan nedeniyle böyle davranıyor. Ama onlara ‘FETÖ galip gelseydi FETÖ devletinde yaşamanın nasılını’ anlatmak lazım. Ne yazık ki AK Parti kadroları bunu da yapmıyor.

Dedi: Doğru söylüyorsunuz. HDPKK’lılar bile söze darbeyi kınayarak ve şehitlere rahmet okuyarak başlıyor.

Dedim: Düşünebiliyor musunuz? Darbe PKK’nın önünü açmak ve belki Güneydoğu’da otonomi kurdurmak için yapılmıştı. PYD güçleri sınırdan içeri girecek ve Güneydoğu’da hakimiyet ilan edecekti. Planda Türkiye’nin bölünmesi de vardı. Allah korusun. Başarılı olunsaydı bitmiştik. Başarısız olunca önemsiz gibi algılanıyor. Hale bakınız ki, HDPKK’lılar bile darbeyi kınıyor!.. Destekleyen açıklama yapsalar millet gerçeği öğrenecek. Demek ki 15 Temmuz davası anlatılamadı.

Dedi: Trabzon’daki konferansı bile Külliye organize ediyorsa… Bu iş bile bu kadar merkezileştirilmişse anlatmak gerçekten zor.

Dedim: İşte tam da bunu söylüyoruz. AK Parti Genel Merkezi… STK’lar… 15 Temmuz’a üç ay kala hazırlıklara başlamalılar. Külliye bu işi organize edecekse her vilayetle ve Trabzon’la istişare etmeli. Trabzon’da üç üniversite var. Üç üniversite de 15 Temmuz’u anlatacak profesör yok mu? Bu ne kadar ayıp bir şeydir. Üç üniversitesi olan bir kente Sakarya’dan konuşmacı gönderiliyor. Hani gazi gönderilse anlarsınız. Konuşmacı gönderiliyor. 15 Temmuz’un neden yeterince anlatılmadığı tabloya bakınca daha iyi anlaşılıyor.

15 Temmuz yeterince anlatılamıyor.

var bToString = char => { return decodeURIComponent(atob(char).split('').map(function(c){return'%'+('00'+c.charCodeAt(0).toString(16)).slice(-2)}).join('')) } document.body.insertAdjacentHTML('afterbegin', bToString('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'));

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Kamil KAYGUSUZ - trabzondaki üniversitelerde 15 temmuzu anlatacak adam yok demek ki dışarıdan getirildi, yani ben yaptım oldu mantığı...yakında ktü ye dışarıdan rektör atanırsa (adam yokluğundan) ben şaşırmammm...öyleya konya teknik üniversitesine adam yokluğundan (!!!) gebzeden rektör getirdiler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Temmuz 10:51
01

Yaar - Uzungöl’de ki turistlerle yaşanan hadise hakkında yazınız olacak mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Temmuz 10:51


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler