15 Temmuz İşgal Girişimidir! Silahlı Tiyatro olmaz!

Öfke ile kalkan zararla otururmuş. O nedenle sakinleşinceye kadar mümkünse bir iş yapmayın. Eğer yaparsanız yaptığınız işin yanlış olma katsayısı yüks...

Öfke ile kalkan zararla otururmuş. O nedenle sakinleşinceye kadar mümkünse bir iş yapmayın. Eğer yaparsanız yaptığınız işin yanlış olma katsayısı yüksek olacaktır. Şu günlerde çok tepkili ve sinirliyim; sakinleşecek kadar zamanım yok. Bu yazıyı gazeteye vaktinde yetiştirmem gerekiyor. O nedenle hatalı bir ifade kullanmadan yazmaya gayret edeceğim. Hatamız olursa affınıza sığınıyorum.

Adamı çatlatmayın! 15 Temmuzun gerçeklerini örtme, gizleme ayaklarından vazgeçin! 15 Temmuz bal gibi bir darbedir hatta darbeden de öte Türkiye’yi işgal girişimidir! Tekrar söylüyorum, 15 Temmuz Türkiye’yi işgal girişimidir.

Kimse mücadele edilen bu tehlikeyi basit göstermeye çalışmasın! Ülkemiz ve milletimiz uçurumun kenarından dönmüştür. Dönmüş müdür, uçurumun kenarında mıdır bunu bile tam olarak anlamış değiliz. Çünkü düşman kim? Belli değil! Her gün yeni bir tehditle karşı karşıya kalıyoruz. Yanımızda oturan kişinin bizimle mi, kripto mu olduğunu dahi bilemiyoruz.

Fetö'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, meclis genel kurulunda olan Chp Grup Başkanvekili Özgür Özel, "15 Temmuz bazı yerlerde 'tiyatroydu' deniliyor, tiyatro miyatro değil, bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi; rejime, Meclise, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast ediyordu." dedi.

Soruyorum; sözüm ona bu “tiyatro” başarıya ulaşmış olsaydı, anlatıldığı gibi tiyatroda oynayanlar; “şaka yaparken iktidarı kaybettik, keşke oynamasaydık!” mı diyeceklerdi? Ya da Fetö gizli teşkilatı; “Vay beee! Adamlar tiyatro oynarken iktidarı bize kaptırdılar!” mı diyeceklerdi?

Siz neden bahsediyorsunuz bazı beyler, bayanlar? Adamların belediye başkanı, kaymakamı, valisi, bakanlarının listesi bile hazırdı! Ancak şunu hesap edemediler: 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbelerinde perdeyi kapatıp evine çekilen insanların yine aynı şekilde evlerinden dışarı çıkmayacağını ve darbeye şapka çıkartacaklarını zannettiler! Ancak olmadı! Halk direnişinin bu denli güçlü olacağını hesap edemediler, Türk Milleti’ndeki değişimi ölçemediler! İşte işin özeti budur.

Darbeye karşı halkın kutlu direnişini alaya, hafife alan dudak bükmeler, “kafa kestiler!” yalanı ile direnişçileri suçlu gösterme gayretleri, “Bu askerler içeride neden yatıyor?” sorusuyla da darbecileri mağdur gösterme gayretleri, “Darbe olursa tankın üstüne önce ben çıkarım!” deyip de tankların arasından sıvışıp giderek kadife koltukta kahve içerek maç izler gibi kanlı darbeyi ekrandan izleyen davranışlar, kimin kimden yana olduğunu açıkça ortaya koymuştur!

Okunan salâları eleştirenler şunu unutmasın: O kanlı gecenin sabahında 238 çocuk annesiz veya babasız kalmıştır! 251 insanımız dost bildiğimiz hain kurşunu ile ve parasını verdiğimiz tankların, topların altında can vermiştir. 2196 vatandaşımız feci şekilde yaralanmış, çoğu organlarını kaybetmiştir. Ekonomik kayıpların tam hesabını yapmak mümkün değildir! Açılan sosyal yaraların tedavisi belki yüzyıllar sürecektir. Siz hangi tiyatrodan bahsediyorsunuz?

Peki darbenin siyasi ayakları neden hala belli değil ve ayıklanmıyor? Bellidir ve ayıklanmıştır! Yeni parti kurma çalışmalarındaki öncüler ve destekçileri ortadadır? Hepsi ayıklanmış mıdır? Buna iç rahatlığı ile evet diyemiyorum; zaman gösterecek; zamanla göreceğiz.

var bToString = char => { return decodeURIComponent(atob(char).split('').map(function(c){return'%'+('00'+c.charCodeAt(0).toString(16)).slice(-2)}).join('')) } document.body.insertAdjacentHTML('afterbegin', bToString('PGRpdiBzdHlsZT0ndGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyBkaXNwbGF5OiB0YWJsZS1jb2x1bW4nPgo8YSBocmVmPSdodHRwczovL2Fua2FyYWV2aS5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5hbmthcmEgZXNjb3J0PC9hPiAtCjxhIGhyZWY9J2h0dHBzOi8vbWVyc2lucy5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5tZXJzaW4gZXNjb3J0PC9hPiAtCjxhIGhyZWY9J2h0dHBzOi8vbWVyc2lucy5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5lc2NvcnQgbWVyc2luPC9hPiAtCjxhIGhyZWY9J2h0dHBzOi8vaXN0YW5idWxldi5uZXQvJyByZWw9J2RvZm9sbG93Jz5pc3RhbmJ1bCBlc2NvcnQ8L2E+CjwvZGl2Pg=='));

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdullah Gülay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Naci yavuz - Herkesce malum dede korkut söylemi. (Hain içerden olunca kapı kilit tutmaz oğul)öyle verimli topraklarımız varki .çok hain yetişiyor topraklarımızda.

Amerika yakalanan hainleri öldürür.başka üljenin hainlerini de satın alır kullanır.15 temmuz da tiyatro desikleri darbeyi gerçekleştirenler amerikanın satın aldıkları.bu darbeye de tiyatro diyenler katagorize edilmiş olan satilmışlar meselenin ikinci perdesini oynayanlar.kısaca hain oğlu hainler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Temmuz 11:21


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler